Haberler

Suriye'de Kaçırılan Ukraynalı Gazeteciden Baskı Altında İtiraflar

Suriye'de geçtiğimiz Ekim ayında kaçırılan ve hala rehinecilerin elinde bulunan Ukraynalı gazeteci Anchar Koçneva'nın baskı altında çekildiği anlaşılan yeni bir videosu yayınladı.

Suriye'de geçtiğimiz Ekim ayında kaçırılan ve hala rehinecilerin elinde bulunan Ukraynalı gazeteci Anchar Koçneva'nın baskı altında çekildiği anlaşılan yeni bir videosu yayınladı.

Ukrayna vatandaşı bayan gazeteci, Suriye'ye sahte gazeteci kimliği ile giriş yaptığını ve Rus istihbaratı için çalıştığını söylüyor.

Koçneva videoda, "Ben Anchar Koçneva, 1972 doğumlu Ukrayna vatandaşıyım. Rusya'da yaşıyorum, Ukrayna vatandaşıyım. Suriye'ye sahte bir kimlikle 2012 Ocak ayında giriş yaptım. Fakat gerçek işim Rus ve Suriyeli subaylar arasında tercüme yapmaktı. Bab-ı Amr ve Zebadani'deki çatışmalarda bulundum. Peter Petrov isimli bir Rus subayı ile Suriyeli subaylar İssam Zehr el-din ve Ali Khozam arasında tercümanlık yapıyordum" şeklinde konuştu.

" Suriye'ye ilk giriş yaptığımda, Tuğgeneral Assif Şevket ile görüştüm. Beni Humus'a yönlendirdi, Humus'un yanı sıra Halep'te, İdlib ve Zebedani'de tercüman olarak görev yaptım" diyen Koçneva ayrıca, 26 Eylül'de Şam'da Genelkurmay Başkanlığı binasında bulunduğunu ve burada önemli bir toplantıda Rus ve Suriyeli yetkililer arasında tercümanlık yaptığını ifade ediyor.

Rus istihbaratının talimatlarıyla Suriye'ye giriş yaptığını kaydeden Koçneva sözlerini "Tartus'tan Şam'a geri dönerken beni kaçırdılar. Yolda benimle birlikte, beni korumak için ( Suriye ordusundan) bir yüzbaşı da vardı. Rus ve Ukrayna hükümetlerine, beni kaçıranların taleplerinin yerine getirilmesi çağrısında bulunuyorum." sözleriyle tamamlıyor.

Kendi internet hesabına "iki gün beni aramayın" mesajı bıraktıktan sonra 14 Ekim'de ailesini arayarak kaçırıldığını söyleyen Koçneva'nın, Suriye'deki sıcak noktalardan aktardığı haberlerin, genellikle iç savaş sırasında Suriye silahlı muhalefeti tarafından işlenen suçları açığa çıkardığı iddia ediliyordu. - ŞAM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Ukrayna Suriye Şam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title