Haberler

"Suriye'de İnsani Trajedi" Sergisi Açıldı

TBMM ve Anadolu Ajansı işbirliğiyle hazırlanan sergi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı Sergide, AA foto muhabiri ve muhabirleri tarafından Suriye'nin çeşitli yerlerinde ve Türkiye Suriye sınırında, 2011 2013 yılları arasında çekilen fotoğraflar yer alıyor

Türkiye Büyük Milet Meclisi (TBMM)  ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğiyle hazırlanan " Suriye'de İnsani Trajedi/Humanitarian Tragedy in Syria" başlıklı sergi, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Serginin açılışı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) 22. Genel Kurulu'nun açılış töreninin ardından gerçekleştirildi.

Açılışa, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Lenoid Kozhara, AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürk ile davetliler katıldı.

AA Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, Çiçek, Davutoğlu ve Kozhara'ya, sergiyi gezdirerek, fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Sergide fotoğrafları bulunan AA foto muhabirleri de çektikleri kareler hakkında Çiçek, Davutoğlu ve Kozhara'ya bilgi verdi.

"Sergi farklı yerlerde de açılabilecek"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sergiyi gezerken, mühim olanın fotoğrafları çok sayıda kişinin görmesi olduğunu belirterek, bu nedenle serginin farklı yerlerde de açılabileceğini söyledi.

Bu arada, sergiyi gezen Çiçek ve Davutoğlu, Suriye'de yaralanan AA foto muhabiri Sinan Gül ile kısa süre sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sinan Gül de Suriye'de yaşadığı saldırı ve sağlık durumu hakkında Çiçek ve Davutoğlu'na bilgi verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Lenoid Kozhara da fotoğrafları ilgiyle inceleyerek, sık sık soru sordu, fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

- Sergi, 3 Temmuz'a kadar gezilebilecek

TBMM'nin, AGİTPA 22. Genel Kurulu kapsamında İstanbul'a gelecek 56 ülkeden yaklaşık 350 parlamenter, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve misyon şeflerine Suriye'deki dramı anlatabilmek ve dikkatleri Suriye üzerine çekebilmek için AA ile ortaklaşa hazırladığı "Suriye'de İnsani Trajedi" başlıklı sergi, 3 Temmuz'a kadar gezilebilecek.

Sergide, AA foto muhabiri ve muhabirleri tarafından Suriye'nin çeşitli yerleri ile Türkiye-Suriye sınırında 2011-2013 yılları arasında çekilen, 30 bin fotoğraf arasından seçilen 75 fotoğraf yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title