Haberler

ÖSO: PKK, Esed Rejimiyle İşbirliği Yaptı

Güncelleme:

ÖSO komutanlarından Albay Kurdi, "PYD ve PKK gibi bazı gruplar, Esed rejimiyle işbirliği içinde" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Albay Malik el-Kurdi, kendilerine yardım etmeyen ABD'nin Kürt gruplara silah vermesine tepki gösterdi.

"ABD'NİN TUTUMU İĞRENÇ"

Kurdi, "ABD'nin Ayn el-Arap ( Kobani ) gibi küçük bir kentte IŞİD'le 1 aydır savaşan Kürt gruplara silah yardımı yapıp, Suriye'nin diğer bölgelerinin tümünde çeşitli suçlar işleyen Esed rejimine karşı 3,5 yıldan daha uzun bir süredir mücadele edenlere aynı yaklaşımı sergilememesi iğrenç bir tutum" ifadelerini kullandı.

"ÇİFT TARAFLI OYNUYOR"

Kurdi, ABD yönetiminin her seferinde kendilerine söz verdiğini ancak "tutmadığını" dile getirerek, "Washington'un rejimle işbirliği içindeki Kürt gruplara silah desteği vermesi, çift taraflı oynadığının delilidir ve biz buna yabancı değiliz" diye konuştu. Kürt halkının Suriye'nin temel unsurlarından biri olduğunu ve devrime katkıda bulunduğunu vurgulayan Kurdi, "Buna mukabil PYD ve PKK gibi bazı gruplar, Esed rejimiyle işbirliği içinde. Bu nedenle onlara yapılan yardımlar, dolaylı olarak Esed'i desteklemek anlamına geliyor" dedi. ABD yönetimi dün Kobani'deki Kürt gruplara uçaklarla silah ve erzak yardımı yaptığını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kobani Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (19)

Kurd:

way way way! ABD; ÖSO ''ya silah ve cephane gönderince ALLAH-U EKBER diyorsunuz. ABD; Kürdlere silah gönderince Kürdler kafirlerden desteği kabul etti diyorsunuz. munafık olmayın! TC tüm silahlarını israil ve ABD den alıyor. kafirin gerçek dostu kim acaba?

11
5
yanıtYanıtla
El kürdobes:

Lan siz insanmısınız size yardım etsinler mezhepçi eşekler batı kürtlerin güvenilir oldugunu ve sizlere benzemediği için yardım ediyor

5
10
yanıtYanıtla
adem:

Tarih bizlere Araplarla , Kurtlerin satin alinmayip devamli kiralanabileceklerini göstermistir

11
3
yanıtYanıtla
Numan:

pkk=marxist komunist murtedler. Iran munafik cumhuriyetiyle beraber cehenemin en alt tabakasina atilacaklar

11
3
yanıtYanıtla
KURDO:

albay Kurdi, sen de kürtsün, Pyd''nin esedle saldırmazlık anlaşması var, eğer esed saldırırsa misliyle cevabını alıyor. esed de daha önce şansını denedi, Kürdler vurdu gene anlaşma yaptı. kim Kürdlere saldırmayacağım derse Kürdler onlarla görüşür. saldırırsa esed de zararlı çıkar.

7
6
yanıtYanıtla
Bir olalım diri olalım:

Amaç ne Kürtler ne Türkler ne de Arapları güçlü kılmak. Tek amaç birbiriyle devamlı savaşan gruplar oluşturmak. Neden olmasın ki ? Her iki tarafa da silah satıyorsun. Kim böyle bir pazarın bitmesini ister ki.

10
0
yanıtYanıtla
beyzbolsopa:

türkiyenin son oyunudur bu. ABD silah yardminda bulununca oda karalama yolunu secti her zaman ki gibi

0
9
yanıtYanıtla
SERHAD:

Herkes birilerişyle işbirliği yapıyor Kabak Kürtlerin başına patlıyor:)))Lan Dedelerimiz 1030 lu yoıllardan beri 950 yıldır sizinle işbirliği yaptık tarihimizi soyumuzu ırkımızı hatta dilimizi bile İnkar ettiniz hani biz dosttuk hani biz akrabaydık hani Müslümandık. Komedi yav traji komedi Şu günlerde bizi Kafirlikle Müslüman olmamakla bile suçlar oldular dinimizi bile inkar eder duruma düştüler faşistler . Haşa Allah mı oldunuz faşistler.

4
5
yanıtYanıtla
TURK:

AMERİKANIN DERDİ PKKNIN TASFİYE OLMASINI ENGELLEMEK BAŞKA TÜRKİYEYİ NASIL DİZGİNLEYEBİLİR. IŞİDİN BU KADAR PALAZLANACAĞINI TAHMİN ETMEMİŞTİ.

6
1
yanıtYanıtla
HEZAX:

OSO ERDOGANLA OLAN ISBIRLIGINI NIYE SÖYLEMIYOR GEREKTE YOK CÜNKÜ ZATEN ISBIRLIGINI BILIYORUZ TABI ISBIRLIKCI ZAN EDIYOR HER KES ISBIRLIKCIDIR HIRSIZ MISALI KEMIMCILER BEN TÜRK DEVLETI ILE ISBIRLIGI YAPACAGIMA ESAD ILE YAPARIM DAHA IYIDIR TÜRKE KIM GÜVENMISKI SEN KALKIP GÜVENIYORSUN YARIN HEPINIZI INKAR EDER HEPINIZ AC KALIRSINIZ

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title