Haberler

Suriye'de Din Adamlarının Kaçırılması

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Hurigil: "Kaçırılan iki Türk pilotun ülkemize iadesinden sonra kaçırılan metropolitler için cemaat olarak umutlandığımızı ve bir beklenti içerisine...

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Suriye'de kaçırılan din adamlarıyla ilgili umutlarını kaybetmediklerini belirtti.

Hurigil, yaptığı yazılı açıklamada, yetkililerle görüşmelerinde kaçırılan din adamlarının kurtarılması için çalışmaların hızlandığı bilgisini aldıklarını ifade etti.

Beyrut'ta kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın serbest bırakılmasını hatırlatan Hurigil, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kaçırılan iki Türk pilotun ülkemize iadesinden sonra kaçırılan metropolitler için cemaat olarak umutlandığımızı ve bir beklenti içerisine girdiğimizi ifade etmek istiyorum. Devletimizin yetkilileriyle yoğun temas halindeyiz. Devlet yetkilileriyle yaptığımız görüşmede 'konuyu çözmek için geçmişten beri çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalar son zamanda daha da hızlandı. Yaşadıklarına ve sağlılıklı olduklarına dair bilgiler geliyor. Suriye'deki yetkililerle irtibat halindeyiz. Umutluyuz, en kısa sürede sizlere müjdeli haberi vermek istiyoruz' şeklinde ifadeleri olmuştur."

Antakya Ortodoks Patrikhanesi Halep Metropoliti Paul Yazigi ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Yuhanna İbrahim 22 Nisan'da Suriye'de kaçırılmıştı. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Antakya Cemaat Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title