Haberler

Suriye'de Çadır Kente Hava Saldırısı

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlenen saldırıyı kınadıklarını söyledi.

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Suriye'nin kuzeyinde İdlib ilinde sivillerin bulunduğu bir çadır kente düzenlenen saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Schaefer, başkent Berlin'de düzenlenen toplantıda, iki gün önce ABD ile Rusya'nın Halep için de çatışmaların durdurulması konusunda anlaşmalarının biraz umutlu olmaya sebebiyet verdiğini ancak dün akşam İdlib ilinde bir sığınmacı kampının ateş altına alınması haberiyle "dehşete düştüklerini" belirtti.

Schaefer, "Sığınmacılara, koruma arayanlara ve çaresizlik içinde olanlara saldırıları en sert şekilde kınıyoruz." dedi.

Bunun hava saldırıları olduğu yönünde işaretlerin bulunduğunu ifade eden Schaefer, "Bu şekilde davrananlar barışçıl çözüm için geliştirilen tüm dayanakları tehlikeye sokar." şeklinde konuştu.

Suriye'de tüm tarafların kendi taahhütlerini kayıtsız şartsız yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Schaefer, özellikle Suriye'deki durumun sembolü haline gelen Halep'te ve tüm ülkede çatışmaların durması gerektiğini kaydetti.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gelişmeler

Schaefer, Almanya'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) dönem başkanı olması sebebiyle de Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gelişmelerle ilgili de açıklama yaptı.

Cephe hattında taraflar arasında yeniden askeri gerilimin artmasına yönelik ipuçlarının bulunduğunu ve bunun endişeyle izlendiğini ifade eden Schaefer, AGİT dönem başkanı olarak, gerginliğin artmasına sebep olacak tüm adımlardan kaçınılmasını istediklerini belirtti.

Schaefer, ihtilafın çözümü konusunda ilerleme sağlanması için Minsk Grubu ve AGİT'in çabalarını desteklediklerini, AGİT dönem başkanı olarak Almanya'nın ilgili ülkelerle yakın temasta olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Berlin Suriye İdlib Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title