Haberler

Suriye'de Bir Fransız Vatandaşının Öldüğü İddia Edildi

ABD'nin insansız hava araçlarının saldırısında bomba uzmanı David Drugeon'un da öldüğü öne sürüldü Fransız yetkililer, henüz ellerinde Drugeon'un ölümünü doğrulayacak bilgi bulunmadığını açıkladı.

ABD'ye ait insansız hava araçlarının Suriye'de düzenlediği bir saldırıda El Kaide bağlantılı örgütlerin saflarında bulunan bir Fransız bomba yapım uzmanının öldüğü iddia edildi.

ABD'nin IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgütlere yönelik hava saldırısında, bomba uzmanı David Drugeon isimli Fransız vatandaşının da öldürdüğünün ABD basınında yazılması üzerine Fransız basını Drugeon'un hayat hikayesini mercek aldı.

Fransa'nın kuzeyindeki Vannes kasabasında doğan ve büyüyen 24 yaşındaki Drugeon'un 13 yaşında din değiştirerek Müslüman olduğu belirtildi. Çevresi tarafından "ılımlı ve parlak bir genç" olarak tanımlanan Drugeon'ın, David olan ismini Davut şeklinde değiştirdiği kaydedildi.

Drugeon'un Fransa'dan 2010'da ayrılarak Pakistan'ın Veziristan bölgesindeki El Kaide militanlarının kamplarında eğitim aldığı bildirildi. Fransız istihbarat servislerinin uzun süredir peşinde olduğu Drugeon'un, Veziristan'daki kamplarda bomba yapımı ve imhasına ilişkin oldukça üst düzey bilgilere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Ancak Fransız yetkililer de ABD'li yetkililer gibi hala Drugeon'un ölümünü doğrulayamadıklarını belirtiyor.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, dün Avrupa Komisyonu'nda katıldığı yabancı savaşçılar konulu çalıştayın bitiminde gazetecilere, "Henüz elimizde bunu doğrulayacağımız bir bilgi yok. Öldü ya da ölmedi diyemiyorum" açıklamasını yapmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan savaş uçakları ile insansız hava araçlarının iki gün önce Suriye'nin İdlib kentine bağlı Sarmada kasabası civarındaki Horasan grubuna ait beş hedefi vurduğunu duyurmuştu. CENTCOM, operasyonun sonuçlarını değerlendirme aşamasında olduklarını ancak ilk belirlemelere göre operasyonda militanların vurulduğunu ve Horasan grubuna ait çok sayıda araç, toplanma amacıyla kullanılan binalarla emprovize patlayıcı cihaz üretim ve eğitim tesislerinin imha edildiğini ya da hasara uğratıldığını bildirmişti. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Veziristan Fransa Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title