Haberler

Sur'da Yaralanan Askerin GATA'da Şehit Olması

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün Yunusemre ilçesindeki babaevinde üzüntü hakim.Şehidin Atatürk Mahallesi Çam Aralık Sokaktaki babaevi ile sokağa Türk bayrakları asıldı, evin önüne Yunusemre Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün Yunusemre ilçesindeki babaevinde üzüntü hakim.

Şehidin Atatürk Mahallesi Çam Aralık Sokaktaki babaevi ile sokağa Türk bayrakları asıldı, evin önüne Yunusemre Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu.

Şehidin kardeşi Ahmet Öz ile amcası Abdullah Öz, taziyeleri kabul etti.

Ahmet Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesi ve babasının ağabeyinin başında bulunduklarını söyledi. Babasının birkaç gün önce bazı işlerini halletmek için geldiği Manisa'dan dün gece Ankara'ya gitmek üzere otobüse bindiği sırada kardeşinin şehit düştüğü haberini aldıklarını ifade etti.

Şehit olan ağabeyinin askerden önce boksla ilgilendiğini anlatan Ahmet Öz, "Ağabeyim askere gidip geldikten sonra sporu bırakacağını ve uzman çavuş olacağını söyledi. Sınavlara girdi ve kazandı. En son 4 ay önce görüşmüştük. İyiydi, bir sıkıntısı yoktu. Vatan sağ olsun, başımız sağ olsun" diye konuştu.

Şehidin çocukluk arkadaşı Metin Güneysu da "Çocukluğumuzdan beri onunla boks yapardık. İyi bir boksördü. Hayali büyük bir boksör olmaktı" dedi.

Şehit Öz'ün amcası Abdullah Öz ise yeğeninin Kayseri'den geçici görevle Diyarbakır'a gittiğini belirterek, "Vatanımız devletimiz sağ olsun. Vurulmadan bir süre önce babasıyla görüşmüştü. Hastanede yatarken ben de gidip gördüm ama kendinde değildi" dedi.

Şehit Öz'ün cenazesinin Manisa'ya getirileceği, Hatuniye Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Garnizon Şehitliğinde toprağa verileceği öğrenildi.

Şehidin 2007 yılında boksa başladığı, iki kez üst üste il birinciliği kazandığı ve Türkiye finallerine katıldığı kaydedildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz, dün gece tedavi gördüğü hastanede şehit düşmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Yunusemre Ahmet Öz Politika Güncel Haberler

title