Haberler

Sur'da Mahsur Kalan Aile Askerin Yardımıyla Tahliye Edildi

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar devem ederken, operasyon bölgesinde mahsur kalan aileler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar devem ederken, operasyon bölgesinde mahsur kalan aileler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi.

Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis ve askerin ortak düzenlediği operasyonların devem ediyor. Valilik açıklamasında; Hasırlı Mahallesi'ndeki Zingili Sokak'ta, 2 Aralık 2015 gününden bu yana evlerinde çıkamayan bir ailenin güvenlik güçleri tarafından tahliye edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır İli Sur İlçesi'nin 6 mahallesinde jandarma, polis ve kara kuvvetleri ile müşterek olarak vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan hendekleri kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyon icra edilmektedir. İcra edilen operasyon kapsamında Sur İlçesi Hasırlı Mahallesi Zingilli Sokak'ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağının başladığı günden bu yana bölücü terör örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgeye gitmeleri engellenen, yaşları 5-8 olan kız çocukları ve yanlarında 70 yaşındaki bayan komşuları olan toplam 5 kişilik bir aile bölücü terör örgütü mensuplarının ellerinden kurtularak güvenlik güçlerine sığınmışlardır. Bölücü terör örgütü mensuplarından kaçan ailenin şahsi ihtiyaçları karşılanmış, sağlık kuruluşuna sevk edilerek sağlık kontrolleri yaptırılmış ve çatışma bölgesinden güvenli bölgeye sevkleri sağlanmıştır.Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele ve terörden etkilenen vatandaşlarımıza karşı yürütülen yardım çalışmalarına kararlılıkla devam edilecektir." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title