Haberler

Supermarkette Yarım Milyonluk Altın Hırsızlığı Şoku

İzmir'in Çamdibi semtinde iki şubesi bulunan süpermarketin arka demir kapısını kırarak içeriye giren kimliği belirsiz 4 hırsız, bodrum kattaki kasayı parçalayıp içindeki yaklaşık 500 bin TL değerinde altını çalarak kaçtı.

İzmir'in Çamdibi semtinde iki şubesi bulunan süpermarketin arka demir kapısını kırarak içeriye giren kimliği belirsiz 4 hırsız, bodrum kattaki kasayı parçalayıp içindeki yaklaşık 500 bin TL değerinde altını çalarak kaçtı. Olay, geçen pazartesi günü saat 04.30 sıralarında Abdi İpekci Caddesi üzerinde bulunan süpermarkette meydana geldi. Sabah işyerine gelen süpermarket çalışanları, kasap bölümüne girilen demir kapının kırık olduğunu farkedince işyeri sahiplerine bilgi verdi. İşyerine gelen market sahibi Hacı Hamza Kalkancı'nın araştırmasında, kasadaki yaklaşık 500 bin TL değerindeki altının çalındığı ortaya çıktı.

İKİŞER KİŞİ GİRMİŞLER

Olayın polise bildirilmesinin ardından yapılan incelemede, hırsızların işyerine gimeden öncesi hazırlıkları ve giriş anının güvenlik kamerasınca kaydedildiği, ancak işyeri içindeki hareketlerinin, kameraların gece görüş özelliği olmadığı için kaydedilmediği belirlendi. Kayıtlarda 4 hırsızın ilk olarak marketin etrafında dolaşarak keşif yaptıkları, ardından da arka bölümdeki demir kapıyı kırarak içeriye girdikleri görüldü. Bu sırada yüzlerini gizlemeye çalışan hırsızların ikişerli grup halinde dönüşümlü olarak içeriye girdikleri saptandı.

KASAYI PARÇALAMIŞLAR

Market içerisinde ise hırsızların sadece kullandıkları el fenerlerinin ışıklarının kaydedildiği ortaya çıktı. Süpermarketin bodrum katının da kapısını kıran hırsızların, gizli bölmede bulunan büyük çelik kasayı parçaladıktan sonra işyeri sahiplerine ait yaklaşık yarım milyon TL'lik altını aldıkları ve geldikleri yerden çıkarak kaçtıkları tespit edildi.

PARMAK İZİ BIRAKMAMIŞLAR

Hırsızlık olayının ardından süpermarkette araştırma yapan polisin, hırsızlara ait herhangi bir parmak izi yada ipucu bulamadığı belirtildi. İşyerinin güvenlik kameralarının gündüz çekimleri ile çevredeki işyerlerine ait kemeraların görüntülerine el konulduğu, hırsızların gündüz saatlerinde de keşif yapma ihtimaline karşı incelendiği belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title