Haberler

Süper Lig, Türki Cumhuriyetlere ve Araplara Pazarlanacak

Güncelleme:

Profesyonel liglerin yayın hakları ve sponsorluk gelirlerini yönetmeye talip olan Kulüpler Birliği'nin planı belli oldu. İlk hedef Türk dünyası ve Arap ülkelerine açılmak.

Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın hakkı satışı ve pazarlamasından en azından 1.5 kat fazla kâr etmek isteyen Süper Lig kulüpleri, Süper Lig A.Ş.'nin kurulması için harekete geçti. Süper Lig A.Ş.'nin kurulmasının ardından kulüpler, Kulüpler Birliği Vakfı adını da 'Futbol Vakfı' olarak değiştirecek ve alt profesyonel liglerde yer alan kulüpleri de kapsayan bir vakfı hayata geçirecek. İlk hedef Türk dünyası ve Arap ülkelerine açılmak. Süper Lig A.Ş.'yi ise CEO yönetecek

TÜRKİ CUMHURİYETLERE VE ARAPLARA PAZARLANACAK

Süper Lig A.Ş., CEO'nun yöneteceği 5 kişilik Futbol Ligi İcra Kurulu tarafından yönetilecek. Süper Lig A.Ş.'nin asıl amacı lig maçları yayınının satışını üstlenmek olacak ama amaçlar arasında 'üstel büyüme' de yer alacak. 'Üstel büyüme'nin anlamı ise Süper Lig karşılaşmalarının başta Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere pek çok ülkeye satılması için çalışılması olacak. Süper Lig daha sonraki aşamada ise müslüman ülkelere de açılacak ve bu ülkelerde tüm lig takımlarının formalarının bulunduğu mağazalar açılacak ve pazarlama yapılacak.

CEO ARANIYOR

Kulüpler Birliği'nin önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda Süper Lig A.Ş.'nin kurulması kararı ile birlikte yeni yapılanmada profesyonel CEO'luk görevini kimin üstleneceği konusunda da zihin cimnastiği yaptığı öğrenildi. Toplantıda futbol dünyasının tanıdığı bazı isimlerin gündeme geldiği, son kararın çalışmalar netleştikten sonra verileceği bildirildi

TFF: HAFTAYA GÖRÜŞECEĞİZ

Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği ile naklen yayınlar konusunu haftaya görüşeceğini açıkladı. TFF'den yapılan açıklamada, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i arayarak bir randevu talebinde bulunduğu belirtilerek, "Başkanlar önümüzdeki hafta içerisinde buluşacak ve Kulüpler Birliği tarafından yapılan açıklamanın detaylarını görüşeceklerdir" denildi. Kulüpler Birliği Vakfı'nın önceki gün yaptığı toplantının ardından başkan Göksel Gümüşdağ, "Kulüpler olarak naklen yayın ihalesini Kulüpler Birliği'nin yapması konusunda mutabakata vardık ve bunun için Süper Lig A.Ş.'nin kurulmasını kararlaştırdık" demişti.

CAVCAV: FENERBAHÇE YİNE KATILMADI

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, 'Süper Lig A.Ş.' kararını değerlendirdi. Cavcav, "Süper Lig A.Ş.'nin kurulma kararı arkadaşlar arasında olumlu karşılandı, iki kulübümüzün olmaması toplantıya halel getirmez" dedi. Fenerbahçe'nin her zaman olduğu gibi Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmadığını, Trabzonspor'un da idari olarak temsil edilmediğini dile getiren Cavcav, "Diğer bütün kulüpler oradaydı. Kulüpler Birliği Vakfı gibi 18 kişinin olduğu bir toplulukta, iki arkadaşımızın katılmaması toplantıya herhangi bir halel getirmedi. Sayın Gümüşdağ'ın teşebbüsüyle, Avrupa'da olduğu gibi yayın haklarının tamamen federasyon kanalıyla değil, Kulüpler Birliği Vakfı kanalıyla satışının arzı görüşüldü. Bu karar da arkadaşlar arasında olumlu karşılandı" yorumunu yaptı. Cavcav, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız'dan randevu alarak, bu durumu kendilerine iletip onlara da durumu arz etme kararı aldık" diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM 2011'DE HAZIRLATTI

Kulüpler Birliği'nin 'Süper Lig A.Ş.' kurulması kararı ile projeyi ilk kimin gündeme getirdiği de tartışmaya açıldı. Vakıf başkanı Göksel Gümüşdağ, bu projenin geçmişteki bir toplantıda kendisi tarafından dile getirildiğini açıkladı. Ancak 2008-11 yılları arasında Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığı görevini yürüten Aziz Yıldırım tarafından da benzer proje hazırlatıldığı belirtildi. Yıldırım'ın projesi, 'Futbol Kulüplerinin Yapısal ve İşlevsel Sorunları ve Çözüm Önerileri' başlığı ile 26 sayfalık bir sunumla 15 Ocak 2011'de taslak haline getirildi. Tüm profesyonel liglerin yönetiminin Kulüpler Birliği tarafından üstlenilmesini öngören sadece amatör futbol ile milli takımları TFF çatısı altında bırakan bu proje, dönemin Mahmut Özgener federasyonu tarafından soğuk bakılınca rafa kaldırıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Kulüpler Birliği Vakfı Göksel Gümüşdağ İlhan Cavcav Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (18)

schwarzlichmobilWeb@haberler.com:

Bu ülke kriz olsun olmasın habire birşeyleri satar oldu... üretelim satalim kazanalım yok hep satalim satalim. Bu ekonomiyi değiştirecek babayiğit araniyor beyler yeter...

12
1
yanıtYanıtla
Kuzey Irak Kürt bölgesel Yönetimi''ne:

satınız faşistler biz kürtler futbola haklarımıza açız

2
9
yanıtYanıtla
mehmet öz:

pis araplardan bıktık artık, çok seven dümbükler oraya gitsin.

3
7
yanıtYanıtla
organize işlermobilWeb@haberler.com:

GaZzede bebekler açlıktan ölüyor Bunlar havuzlu villalarında som altın kaplamalı havuzlarda tv izlesin Peygamber efendimiz ne güzel demiş Soyumdan gelenler değil Yolumdan gelenler bizledir..

9
1
yanıtYanıtla
YavuzmobilWeb@haberler.com:

Demirören bjk yi batırdı şimdiçıtayı yükseltmiş tff yi batırır

5
2
yanıtYanıtla
Metin:

Digitürk''ten alın da adam akıllı birine verin şunu. İhaliyei Türk Telekom alsa eminim daha iyi işler yapardı. Digitürk tam bir soyguncu

6
1
yanıtYanıtla
GALAmobilWeb@haberler.com:

Demirören ac mi kalmis beyler ne doymaz herifmis be

6
0
yanıtYanıtla
Nurettin KazancıMobil-IOS:

Ne bulursanız satın birgün gelecek ülkemizde yabancı statusü bizlere uygulanacak

5
1
yanıtYanıtla
HADİ HAYIRLISI:

VALLA HEYCAN VERİCİ BİŞEY BENCE VATANA MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLUR İNŞALLAH.

3
2
yanıtYanıtla
Manyak Veli:

para yok para. . . elin arabi seni paraya bogar

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title