Haberler

Sünni Güçler, Spyker'a Gönderilmek İsteniyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kamptan görüntüler Irak'ta DAEŞ'in kontrolünde bulunan Musul'un için kurulan ve ağırlıklı olarak Sünni güçlerin eğitildiği kamplardaki askerlerin, Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'e gönderilmek istendiği ifade edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kamptan görüntüler Irak'ta DAEŞ'in kontrolünde bulunan Musul'un için kurulan ve ağırlıklı olarak Sünni güçlerin eğitildiği kamplardaki askerlerin, Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'e gönderilmek istendiği ifade edildi. Bir yıldır DAEŞ şiddeti nedeniyle terk ettikleri Musul'u kurtarmak için eğitim aldıklarını dile getiren askerler, "Bağdat yönetimi, bizleri mezara gönderme kararı aldı" dedi.Peşmerge kontrolündeki üç noktada Sünni askerlerin eğitildiği kamplar bulunuyor. Beşika'da 8, Mahmur'da 3, Şeyhan'da 5 bin olmak üzere 16 bin kişiye askeri eğitim verildi. 8 ay içerisinde 16 bin kişinin askeri eğitim aldığı bu kamplarda şimdi moraller bozuk. Çünkü, askerler 4 aydır maaşlarını alamadıkları gibi şimdi de Bağdat'tan gelen bir haberle sarsılmış durumda. Kamptaki askerlerin verdiği bilgiye göre Bağdat yönetimi, Musul'un DAEŞ'in elinden kurtarılmasını belirsiz bir tarihe ertelediği gibi kendilerini de Tikrit'e göndermeyi planlıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Tikrit Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title