Haberler

Suni Sentetik Kayak Pisti ve Macera Parkı Açıldı

Güncelleme:

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesince yaptırılan suni sentetik kayak pisti ve macera parkı hizmete açıldı.

Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesince yaptırılan suni sentetik kayak pisti ve macera parkı hizmete açıldı.

Erikçe Kent Ormanında yaptırılan pistle kondisyon ve beceri gerektiren tırmanma duvarı ve çeşitli parkurların olduğu macera parkı vatandaşların hizmetine sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını, bunların içinde de fark yaratanların bir adım öne geçtiğini söyledi.

Gaziantep'in de bu fark yaratan şehirlerden biri olduğunu ifade eden Güzelbey, kentin tarihi ve kültürel kimlik konusunda kimsenin hayal edemediği bir yere geldiğini, modern şehircilik anlamında da ortaya muhteşem eserler konulduğunu belirtti.

Kayak merkezlerine dahi artık pek fazla kar yağmayan günümüzde Gaziantep'e eski günleri hatırlatacak suni sentetik kayak pisti kazandırdıklarını aktaran Güzelbey, şunları kaydetti:

"Burası, Orman İdaresinden belediyemize tahsisli 214 hektar alan. Ağaçların olmadığı, daha çok taşlık bir bölgeyi tercih ederek 4 pist yaptık. Toplam 300 kişinin aynı anda kayak yapabileceği ekipmana ve tesise sahibiz. Birçok insan 'hafta sonları Erciyes'e gidiyorduk' diyordu. Artık Erciyes'ten insanlar buraya kayak yapmaya gelirlerse hiç şaşırmayın. Yıllar önce hafta sonu olduğunda en büyük zevkimiz İskenderun, Mersin'e gitmekti. Şimdi o zevk tersine döndü. Özellikle hafta sonu hep Mersin, Antakya plakalı otomobilleri Gaziantep'te görüyorsunuz. Bundan sonra da kayak yapmaya gelecekler."

Güzelbey, kayak pisti yanı sıra yine orman içinde tırmanma duvarı, koşu parkurları olan, beceri, güven ve kondisyon kazandıracak farklı aktivitelerin yapılabildiği macera parkı hazırladıklarını vurguladı.

Herkesi Gaziantep'i görmeye çağıran Güzelbey, "İddia ediyoruz Survivor çekmek için dünyanın öbür ucuna gitmeye artık gerek yok. Gelin Gaziantep'e hem o filmleri çekin, hem kayak yapın. Gelin bilim merkezini, botanik parkını gezin. Bir de lezzetli yemeklerimizin, kebap ve tatlılarımızın tadına bakın. Bu herhalde vazgeçilmez bir tutku olacaktır" dedi.

AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin de şehirlerin emsallerinden öne çıkabilmesi, cazibe merkezi olabilmesi için çekim gücü oluşturulması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te bunların hepsinin gelecek nesillere kazandırılması için altyapının oluşturulması gerektiğini ifade eden Şahin, "1 milyon 800 bin nüfuslu bir şehir. Hepsinin farklı ihtiyacı var. Herkesi geldiği noktadan yukarıya taşımamız gerekiyor. Artık tek tip makro bakışlar bitti. Artık bireyin talebinin öne çıktığı bir dünya kuruluyor. Erikçe daha önce de vardı. Ama biz hep Başbakanımızın liderliğinde 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz', son günlerin deyimiyle de 'ben lafa değil icraata bakarım' dedik. İşte Başkan Güzelbey'in icraatı burada."

Kaynak: AA / Güncel

Asım Güzelbey Gaziantep Erciyes Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title