Haberler

Sümela Manastırı'nın Yanındaki Ormanlık Alan İş Adamına Kiralanmış!

Güncelleme:

Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı'nın 300 metre yakınındaki ormanlık alanın, bir iş adamına sessiz sedasız 5 yıllığına kiralanması, yöre sakinlerinin tepkisini çekti.

Trabzon'un Maçka İlçesi'ndeki Sümela Manastırı'ın 300 metre yakınında Ayvayvera Mevkisinde yol kenarında ormanlık alanın bir bölümünün, Maçka Belediyesi'nce yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışına yönelik stant yapılması amacıyla bir iş adamına 5 yıllığına kiralanması, yöre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

"İHALE İLE KİRAYA VERİLMESİ YOLSUZLUK"

Söz konusu alanın ihale ile kiraya verilmesinde yolsuzluk olduğunu iddia eden grup, 'Sümela'nın şifresi yolsuzluk', 'Belediye Manastırı da satar', 'Rant Manastıra çıktı' yazılı dövizler taşıyarak tepkilerini dile getirdi.



İHALEYİ KİMSE DUYMADI

Grup adına açıklama yapan ve kiralanan alanın dedesine ait olduğunu iddia eden yöre sakinlerinden Ali Kahraman, ihalenin sessizce ve kimseye duyurulmadan yapıldığını öne sürdü. Kahraman şöyle konuştu:



"Arazi, Maçka Kaymakamlığı ve ilçe belediyesince üzerinde stant yapılması kaydıyla 5 yıllığına kiraya verildi. Bizler yöre sakinleriyiz ama, bölgede yapılan ve yapılacak olan hiçbir işlemden haberdar olmuyoruz. Burada yaşayan insanlar olarak bizler de bazı ticari faaliyetlerle geçimimizi sağlamak istiyoruz. Yapılan ihaleden anlaşılacağı üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilerinin çıkar amaçlı kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bir an önce bu hatadan dönülerek adil ve şeffaf şekilde hareket etmelerini beklemekteyiz. İhale yolsuzluğudur bu."



"HER GELEN WC SORUYOR, ONU BİLE YAPTIRMIYORLAR"

Bölgede tuvalet gerekli olduğunu söyleyen Kahraman, "Yetkililere defalarca söyledik. Buraya gelen her 3 turistten biri WC ve lavabo soruyor. Onu bile bizim yapmamızı istemiyorlar" dedi.



Grup açıklamanın ardından dağılırken, tarihi manastırı ziyarete gelen çok sayıda turist ise söz konusu ormanlık alanda yapılan kazı çalışmalarını dikkatle izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kahraman Trabzon Maçka Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (18)

Kurt Mobil-IOS:

Akp satar millet bakar

17
1
yanıtYanıtla
ali Mobil-ANDROID:

HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK, ADAM KAYIRMA, YALAN, DOLAN UCKAGIT, YOLSUZLUK, KUL HAKKINI GASP ETME TARIHIN HIC BIR DONEMINDE BU MILLETE SON 13 YILDA BULASTIGI KADAR BULASMAMISTIR

14
2
yanıtYanıtla
!!!!!!!!:

oldu olacak karadeniz satilik tabalesi yazin bitsin. . . . . . YAZIK. . . . . . . . . . . . .

14
1
yanıtYanıtla
AVRUPADA DA VARmobilWeb@haberler.com:

ARAŞTIRIN AKP Lİ DEĞİLSE BEN DE POKEMONUM...

13
1
yanıtYanıtla
ali Mobil-ANDROID:

HIRSIZLIK, DOLANDIRICILIK, ADAM KAYIRMA, YALAN, DOLAN UCKAGIT, YOLSUZLUK, KUL HAKKINI GASP ETME TARIHIN HIC BIR DONEMINDE BU MILLETE SON 13 YILDA BULASTIGI KADAR BULASMAMISTIR

11
2
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61mobilWeb@haberler.com:

Sümelanın şifresi yolsuzluk,güzelmiş....

13
0
yanıtYanıtla
POYRAZ.:

KİRALANSIN BELKİ BİŞEY YAPAR. . SENMİ YAPACADIG. .

3
9
yanıtYanıtla
ass:

Adres akp yandaslaridir kime sorsan eskileride yiyor bunlar yese cokmu diyorlar akkoyunlar muslumanlikta calma dogrumu adam tutma dogrumu gerci deveye sormuslar neren dogru nerem dogru demis akp de oyle

11
0
yanıtYanıtla
toros33Mobil-ANDROID:

yolsuzluk,hukuksuzluğun,adam kayırmanın nerelere kadar sirayet ettiğine güzel bir örnek..Allahım bildiği gibi yapsın...

10
1
yanıtYanıtla
TS 61ofMobil-ANDROID:

para tuzağı orası hiç bi anlamı olmayan bi şeyler kalmış orda .yazık utanıyorum

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title