Haberler

Sümbüllü'de Anlamlı Sergi

Güncelleme:

Eserlerini Yetim Çocuklar Yararına Sergilediler

Ebru sanatı ile ilgili aldıkları eğitimin ardından, yapmış oldukları eserleri Sümbüllü Bahçe Konağında yetim çocuklar yararına sergileyen, Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinin Ebru sergisini, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açtı.

Sınıf öğretmenlerinin nezaretinde 6 aylık eğitimin ardından, Ebru sanatının inceliklerini öğrenen 6-7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu 65 eserden oluşan sergi, hem eser sahipleri, hem de amacı bakımından çok anlamlı. Serginin açılışında konuşan Başkan Mustafa Dündar, "Çocuklarımızın, rehber öğretmenleri eşliğinde yaptığı çalışma sonucu ortaya çıkan eserler, bu gün burada sergileniyor. Eserlere baktığımız zaman, Ebru sanatının çok güzel örneklerini görüyoruz. Böylesine güzel eserleri, yetim kardeşleri yararına sergilemeleri, buradan elde edecekleri geliri onlara bağışlayacak olmaları da, ayrıca takdire şayan bir konu. Her yönüyle güzel bir çalışma. Başta öğretmenleri olmak üzere, kendilerini tebrik ediyorum. Bu sergi, çocuklarımıza imkan tanındığında neler yapabileceklerini gösterme adına da son derece önemli" diye konuştu.

Özlüce Nurettin Topçu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sabri Erdoğdu da, 1014-2015 Eğitim Öğretim dönemi başından itibaren Ebru sanatı eğitimi alan öğrencilerinin eserlerinden oluşan bir sergi açmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. Erdoğdu, "Bu gün, hem çocuklarımın böylesine güzel eserler yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum, hem de bu eserlerini yetim kardeşleri yararına sergilemiş olmalarının gururunu. Bizim evlatlarımıza yakışan da budur. Başkanımıza da, sergimizin açılışına katılarak bizi onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Açılan sergide iki eseri bulunan 6 sınıf öğrencisi Sümeyye Şahin, "Okulumuzda Ebru sanatı ile ilgili kurs açıldığını duyunca katılmak istedim. Yaklaşık 6 ay süren eğitim sonunda Ebru sanatı ile resim yapmayı öğrendim. Bu gün burada, yetim kardeşlerimiz yararına düzenlediğimiz sergide de iki eserim bulunuyor. Bu eserlerin satışından elde edeceğimiz geliri de, yetim kardeşlerimize bağışlayacağız. Bize bu imkanı sağlayan öğretmenlerime teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nurettin Topçu Mustafa Dündar Osmangazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title