Haberler

Sultanahmet Bombacısının Kimliği Netleşti

Güncelleme:

MİT ve em­ni­ye­tin olayı aydınlatmak için ortak çalıştığı Sultanahmet saldırısında, sal­dır­gan ka­dı­nın Çeçen uy­ruk­lu Riana Ramazova ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı.

İstanbul Sultanahmet'te polislere yönelik canlı bomba eylemindeki saldırgan kadının Çeçen uyruklu Riana Ramazova olduğu ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, eylemcinin IŞİD'le bağlantısını, hangi ülkeden Türkiye'ye girdiğini araştırıyor.

Bir po­li­sin şe­hit ol­du­ğu bir po­li­sin de ha­fif ya­ra­lan­dı­ğı İs­tan­bul Sul­ta­nah­met Tu­rizm Şu­be Mü­dür­lü­ğü'ne dü­zen­le­nen in­ti­har ey­le­min­de sal­dır­gan ka­dı­nın Çeçen uyruklu Rus pasaportu taşıyan Riana Ramazova ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Saldırgan hakkında detaylı bil­gi­ler otop­si ve DNA in­ce­le­me­le­ri­nin ar­dın­dan net­le­şe­cek. Ola­yı ay­dın­lat­mak için MİT ve em­ni­ye­tin or­tak ça­lış­tı­ğı be­lir­til­di.

DHKP-C ÜST­LEN­Dİ AMA...

İs­tan­bul'da­ki tu­rizm po­lis ka­ra­ko­lu­na ya­pı­lan sal­dı­rıy­la il­gi­li Te­rör­le Mü­ca­de­le ekip­le­ri ve is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri, in­ti­har ey­lem­ci­si­nin kimlerle bağlantısı olduğunu tes­pit et­me­ye ça­lı­şı­yor. Te­rör sal­dı­rı­sını her ne ka­dar te­rör ör­gü­tü DHKP-C üst­len­se de sal­dır­ga­nın Çeçen uy­ruk­lu ol­ma­sı ka­fa­lar­da so­ru işa­re­ti oluş­tur­du.

GE­NiŞ ÇAP­LI SO­RUŞ­TUR­MA

İs­tan­bul'da­ki sal­dı­rıy­la il­gi­li ge­niş çap­lı so­ruş­tur­ma ya­pan is­tih­ba­rat bi­rim­le­ri, in­ti­har ey­lem­ci­si­nin Çeçen uy­ruk­lu ol­ma­sı üze­ri­ne, "Mü­ca­hit fa­ali­yet­ler" un­sur­la­rı ara­sın­da yer alan ve te­rör ör­gü­tü IŞİD'in ele­ma­nı olup ol­ma­dı­ğı­nı araş­tı­rı­yor­lar. Ayrıca saldırganın han­gi ül­ke­den Tür­ki­ye'ye gir­di­ği araş­tı­rı­la­cak. İle­ti­şimini han­gi araç­lar­la yap­tı­ğı be­lir­len­dik­ten son­ra kim­ler­le ir­ti­ba­ta geç­ti­ği, han­gi ko­nu­lar­da bil­gi alış­ve­ri­şi yap­tı­ğı tespit edilecek.

BOM­BA NE­RE­DEN TE­MiN EDiL­Di?

İn­ti­har sal­dı­rı­sı­nı dü­zen­le­yen Çeçen uy­ruk­lu can­lı bom­ba­nın üze­rin­de­ki pat­la­yı­cı­la­rı ne­re­den ve na­sıl te­min et­ti­ği araş­tı­rı­lı­yor. Ayrıca saldırganın üzerindeki dü­ze­ne­ği yer­leş­ti­ren ki­şi­le­rin tes­pi­ti için de ça­lış­ma­lar sür­dü­rü­lü­yor.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Sultanahmet'te İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü'ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve Kenan Kumaş isimli polis memurunun şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyruklu Riana Ramazova olduğu belirlendi.

EFKAN ALA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sultanahmet saldırısıyla ilgili olarak, "Çok önemli mesafeler kat ettik. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz. Bizim elimizde tabiki o günden bu günü çok önemli bilgiler oldu, elde ettik. Kimliğini de tespit ettik" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Riana Ramazova Sultanahmet İstanbul Türkiye Güncel Haberler

title