Haberler

Süleyman Seba Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Vefat eden Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Seba için Vodafone Arena'da binlerce taraftarın yanı sıra, spor, siyaset ve iş dünyasından birçok ünlü kişinin katılımıyla tören düzenlendi Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman: "Şeref'iyle oynamayı, Hakkı'yla kazanmayı bize o öğretti.

Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba için Vodafone Arena'da binlerce kişinin katılımıyla tören düzenlendi.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün 88 yaşında vefat eden Seba'nın naaşı Akaretler'deki kulüp binasında yapılan törenin ardından, inşaat çalışmaları süren siyah-beyazlıların yeni stadı Vodafone Arena'ya getirildi. Buradaki taraftarlar Seba'nın naaşını "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" ve "Süleyman Seba ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarıyla karşıladı. Statta, siyah-beyazlı taraftarların dışında çok sayıda Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor formalı kişiler de töreni takip etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyeleri, siyah-beyazlı kulübün eski başkan ve yöneticileri, Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyetin yanı sıra, basketbol, voleybol, hentbol başta olmak üzere tüm amatör branştaki sporcular törende hazır bulundu. Seba döneminde görev yapan İngiliz eski teknik direktör Gordon Milne, efsane kadroda yer alan futbolcular ile Seba'nın yeğeni, Beşiktaş'ın eski futbolcu ve teknik direktörü Tayfur Havutçu da törene katıldı.

Törende spor, siyaset, iş ve magazin dünyasından birçok ünlü isim de yer aldı. Seba'yı son yolculuğunda Vodafone Arena'daki törende UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı kulüp başkanları ve temsilcileri, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski ve faal teknik direktörler, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal da yalnız bırakmadı.

Öte yandan stada, Süleyman Seba'nın "İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz" sözü ve "Sana söz büyük başkan, şampiyon olmasak da hep şerefli kalacağız" yazısının yer aldığı pankartlar asıldı.

Ayrıca törenden önce, taraftarlar tribüne alınmadıkları için güvenlik görevlileriyle kısa bir süre tartışma yaşadı. Daha sonra taraftarlar tribünlere alındı.

Orman: "Çok önemli bir barış insanını kaybettik "

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, törende yaptığı konuşmada, Beşiktaş'ın çok önemli bir çınarını kaybettiğini söyledi.

Orman, acılarının çok büyük olduğunu anlatarak şunları kaydetti:

"Çok önemli bir barış insanını kaybettik. Büyük felaketlerden sonra, bütün toplumun birbiriyle kavga ettiği bir ortamda bile, bütün siyaset insanlarını bir araya getirebilecek çok önemli bir insanı kaybettik. Beşiktaşlılık duruşunun simgesiydi. Zarafet, centilmenlik ve rakiplerine saygı duymak, hak yememek, hakkını yedirmemek neydi, Süleyman ağabeyden öğrendik. Şeref'iyle oynamayı, Hakkı'yla kazanmayı bize o öğretti. Allah rahmet eylesin, Allah bizlere ona layık olmayı nasip etsin. Bu stadı bitirerek ona layık olmaya çalışacağız. Süleyman ağabey, 'Bazılarını bir zaman aldatabilirsiniz, bazılarını her zaman aldatabilirsiniz ama herkesi her zaman aldatamazsınız' sözünü çok severdi. Süleyman ağabey bizi hiç aldatmadı."

Bu arada, başkan Orman'ın konuşmasının son bölümünde taraftarlar "Seba koysana, Seba koysana, stat adını Seba koysana" tezahüratıyla kesti. Taraftarların bu tezahüratlarına Fikret Orman, "İnşallah" şeklinde karşılık vererek sözlerini tamamladı.

Kızıl: "Spor camiasına idol olmuş bir insandı"

Törende Süleyman Seba'nın ailesini temsilen Prof. Dr. Ayhan Kızıl da konuşma yaptı.

Kızıl, Seba'nın tüm Türkiye'nin onursal başkanı olduğunu belirterek, "Spor camiasına idol olmuş, gönüllerde yer tutmuş bir insandı. Medyada Seba anlatılıyor. Yaptıkları gösteriliyor. Şimdi dirilse 'ben bunları yapmadım' der. Altı ay süren rahatsızlığı boyunca desteklerini esirgemeyen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Rahmi Koç'a teşekkürlerimi sunuyorum. İnsanlar görevleri boyunca takdir edilmeyebilirler ama toplum onları değerlendirir ve bir köşeye koyar. Süleyman ağabey; ruhun şad, mekanın cennet, yolun açık olsun" ifadelerini kullandı.

Seba'nın naaşı Vodafone Arena'dan Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'ne götürüldü. Seba'nın naaşı cuma namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Süleyman Seba Fikret Orman Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title