Haberler

Süleyman Şah Türbesi Yapım Çalışması (1)

Suriye Eşmesi'nde yapımına başlanan Süleyman Şah Türbesi'nin çalışmaları devam ediyor.

Suriye Eşmesi'nde yapımına başlanan Süleyman Şah Türbesi'nin çalışmaları devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu'nun ardından Suriye Eşmesi'nde yapımına başlanan, 4 metre uzunluğunda, 8x10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak yapılması planlanan türbenin inşat çalışmaları sürüyor. Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğünün girişimiyle, bölge görev yapan gazetecilere, 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Merkezi'nde oluşturulan geçici türbenin karakol dışından görüntülenmesine izin verildi. Daha sonra askeri araçlara alınan basın mensupları, ilk olarak Bilecik ilçesine bağlı Eşme Mahallesi'ne getirildi.Sınırdaki mayınlı arazinin temizlenmesinin ardından iş makineleriyle açılan yol üzerinden Suriye Eşmesi'ne ulaşan gazeteciler, kendilerine ayrılan 10 metrekarelik bir alanda yapılan Süleyman Şah Türbesi'ndeki çalışmaları görüntüledi. Türkiye sınırından Suriye Eşmesi'ndeki tel örgülere kadar 210 metrelik alanda üst düzeyde güvenlik tedbiri dikkat çekiyor. Suriye Eşmesi'ndeki 10 dönüm alan üzerine yapılacak olan türbe yapım çalışmalarında, uzman çavuş, er ve erbaş olmak üzere 82 kişi görev yapıyor. 22 iş makinesinin çalıştığı alanda 5 tank ile 4 zırhlı personel taşıyıcı konuşlanmış durumda. Alanda ayrıca 2 Türk bayrağı göndere çekili vaziyette bulunuyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla uluslararası antlaşmalarla Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigarı emanetler, Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyü'ne taşınmak üzere yurda getirilmişti.Emanetler, geçici olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 8. Hudut Bölük Komutanlığı'ndaki bir binada oluşturulan türbede muhafaza altına alınmıştı. -

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şah Suriye Tsk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (1)

Farklı Bakış:

En iyisi türbeyi bir dorsenin üstüne inşa edin ki seyyar bir hale gelsin. Her tehdit aldığında başka bir yere götürürüz.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title