Haberler

Süleyman Şah Türbesi'nin Yapımı Tamamlandı

Güncelleme:

Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin defnedileceği Eşme'deki yeni türbenin yapımı tamamlandı. Türbede 8 Türk bayrağı dalgalanıyor.

Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbenin yapımının tamamlandığı bildirildi. Çevre düzenlemesi yapılan türbeye Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşının da kısa süre içerisinde nakledileceği öğrenildi. Türbde 8 Türk Bayrağı dalgalanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç "10 gün gibi kısa bir sürede buranın bütün alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler" dedi.

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Türkiye'nin sınırları dışında tek toprağı olan Suriye'nin Karakozak Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nda görevli askerler, geçen 21 Şubat gecesi düzenlenen Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirildi. Süleyman Şah ve 2 askerin naaşları, sınır hattındaki Bilekli Mahallesi'nde bulunan hudut karakolunda oluşturulan geçici türbede muhafaza altına alınırken, buraya birkaç kilometre ötedeki Suriye'nin Eşme Köyü'nde 9 dönümlük bölge ise yeni türbe alanı olarak belirlendi.

8 TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

Türkiye sınırına 253 metre uzaklıkta bulunan Eşme Köyü'ndeki yeni türbe alanı 22 iş makinesi ve 83 askerin yaptığı çalışmaların ardından tamamlandı. 8 Türk bayrağının dalgalandığı ve zırhlı araçlarla güvenlik önlemi alınan bölgedeki altyapı çalışmasına destek veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, yeni türbe alanında incelemelerde bulundu. İlk olarak Şah Fırat Operasyonu ile yurda getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının muhafaza edildiği geçici türbeyi ziyaret eden Güvenç, burada dua ettikten sonra; yol, otopark, çevre düzenlenmesi ile su ve kanalizasyon sistemi tamamlanan Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu alana gitti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"BİZ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK"

Güvenç, alandaki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada türbede devam eden alt, üst yapı, çevre düzenlemesi ve yol çalışmasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak buraya 2 kilometre beton yolun yapımı ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. 10 gün gibi kısa bir sürede buranın bütün alt ve üst yapısını bitirdik. Hayırlı olsun. Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler" dedi.

"ZOR ŞARTLARA RAĞMEN ÇALIŞTIK"

Başkan Güvenç, olumsuz hava koşullarına rağmen belediye personelinin özverili bir şekilde çalıştığını vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Şah Türbesi Süleyman Şah Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (84)

VatandaşMobil-IOS:

Okuyun yorumları tek çare allahın izniyle mhp

17
15
yanıtYanıtla
Jiyana azadMobil-IOS:

Biji YPG ;) ejdadinizi gêne Kurtler kurtardi tipki gecmiste ki tarihlerr gibiii

11
18
yanıtYanıtla
seboMobil-ANDROID:

Çok hızlı kaçtık çok hızlı türbe yaptık

20
8
yanıtYanıtla
Vay beeeeeeemobilWeb@haberler.com:

Kendi topraklarimizdan hirsiz gibi suleyman sah turbesini kacirdik adinada operasyon koyduk,simdi sekiz tane bayrak dikilmis onu yaziyor,o bayraga layik olmadiktan sonra 100tane dikseniz kac yazar

24
3
yanıtYanıtla
Sinem Mobil-IOS:

Ne o sinekler zorunuzamı gitti türbeyi kurtarmak, nerenizi yırtarsanız yırtın inadına AKP. Seçimlerde görüşürüz. Yine ağlıcanız :))

10
17
yanıtYanıtla
Sahis Mobil-IOS:

Kontrat ne kadarlik merak icindeyim.. Yakinda tasiniriz yine :)) rezillikleriniz diz boyu

19
5
yanıtYanıtla
mersinlee:

isterse 100 bayrak dalgalansın. . . 2 metre ötedede pkk bayragı olduktan sonra. . .

20
4
yanıtYanıtla
gercekMobil-ANDROID:

sayin teyip, koruyamadiginiz turbeye sekiz degil,yuzzekiz bayrak assaniz neolur, birgun seninde kemiklerini boyle tasirlar, elinoglu acimaz!

14
9
yanıtYanıtla
veliMobil-ANDROID:

sınıra 50 metre bişey oldumu daha hızlı tüyeriz

16
7
yanıtYanıtla
oktay adanaMobil-ANDROID:

tekerlek taksalardı başka yere taşıması kolay olurdu :)

14
8
yanıtYanıtla
Tüm 84 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title