Haberler

Sular Çekilince Balıklar Telef Oldu

Adıyaman’da, su seviyesi azalan çayda toplu balık ölümlerinin yaşandığı ileri sürüldü.

Adıyaman'da, su seviyesi azalan çayda toplu balık ölümlerinin yaşandığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, Adıyaman'ın Kömür Beldesi Girik mevkiinden gelen Halburcu çayında suların çekilmesi nedeniyle toplu balık ölümleri meydana geliyor. Köylüler, inlerce balığın telef olmasına neden olan çayın, başka köylüler tarafından önü kesildiği için kuruduğunu ileri sürdü. Bölükyayla Kangölü Mahalle Muhtarı Abdullah Yıldırım, proje kapsamında suyun bir kısmının dereye bir kısmının ise sulama kanallarına akması gerektiği ancak dereye bırakılmadığı iddia ederek, "Halburcu çayının dereye bırakılması gereken kısmı bırakılmıyor. Suyu arazi sulamak için yukarı köyler sulama kanalına çeviriyor. Devlet Su İşleri'ne(DSİ) konuyla ilgili dilekçe verdim. Yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Hem bizim bahçeler kuruyor hem de deredeki balıklar ölüyor" ifadelerini kullandı. Ekrem Tosun adlı köylü vatandaş ise "Suyu köylüler kanala doğru çevirdiği için su bizim köye kavuşmuyor. Bundan dolayı balıklar telef oldu. Bahçelerimiz kurumaya başladı" dedi.

DSİ AŞIRI SICAKLARA BAĞLADI

DSİ yetkililer ise aşırı sıcaklar sonucu oluşan kuraklık nedeniyle suyun debisinin düştüğü ve kaynakta yeterli su olmadığı için derenin kuruduğunu savundu. DSİ Şube Müdürü Hakan Kaya, suyun bir kısmının dereye bir kısmının da sulama kanalına bırakıldığını ancak su debisinin düşmesinden dolayı suyun belirtilen dereye ulaşmadığını kaydetti.

Kaya, yaşanan sıkıntıya kuraklığın sebep olduğunu dile getirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Yıldırım Hakan Kaya Bölükyayla Adıyaman 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title