Haberler

Suikast Timindeki İki Astsubay FETÖ'nün Paşasını Suçladı

Güncelleme:

Otele operasyon düzenleyen darbeci asker ifadesinde Zekeriya Kuzu'nun polisleri kelepçeleyerek "Hani siz bizim inimize girecektiniz, şimdi biz sizin ininize girdik" dediği ortaya çıktı.

Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele girdiğinde polislere kelepçe takıp, "Hani siz bizim inimize girecektiniz, şimdi biz sizin ininize girdik" dediği ortaya çıktı.

İKİ AYRI OPERASYONDA GÖZALTINA ALINDILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenledikten sonra firar eden 35 kişilik suikast timinde yer alan 7 darbeci asker, iki ayrı operasyonla gözaltına alınmıştı.

İKİ DARBECİ ASTSUBAY TUTUKLANDI

Marmaris'te yakalandıktan sonra sorgulanmak üzere Muğla İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'ne getirilen darbeci askerlerden Astsubay İlyas Yaşar ve Astsubay Gökhan Güçlü, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

GRUPLAR HALİNDE ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Gözaltında bulunan diğer beş darbeci askerin sorgusunun devam ettiği ve Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda bu askerlerin de 2 veya 3'erli gruplar halinde adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

KUZU: BİZ SİZİN İNİNİZE GİRDİK

Ciğli imamı olarak bilinen Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele girdiğinde polislere kelepçe takıp, "Hani siz bizim inimize girecektiniz, şimdi biz sizin ininize girdik. O nerede nereye sakladınız" dediği ortaya çıktı.

"OTELE GİRDİĞİMİZDE İÇERDE POLİSLER VARDI"

Muğla'da hakim karşısına çıkan Astsubay İlyas Yaşar, "Biz otele girdiğimizde içeride polisler vardı. MAK timi olduğumuz için arkadaydık. Önümüzde polisler yere yatırılarak kelepçelendi. O an bunu çok garibime gitti. Daha sonra Astsubay Zekeriya Kuzu yerde yatan polislere "o hırsız nerede. Onu nereye sakladınız hani bizim inimize girecektiniz. Bak biz sizin ininize girdik deyince biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına yönelik olduğunu o zaman anladım" dedi.

"2 YILDIR BİZ BU EĞİTİMİ ALIYORUZ"

Astsubay Gökhan Güçlü, "Helikoptere binmeden önce Binbaşı Taner Berber önemli bir terör operasyonu yapılacağını ve örgütün ele başlarından birisini alınacağını söyledi. 2 yıldır biz eğitim alıyoruz. Bugüne kadar hiçbir operasyona katılmadık. Hep böyle bir anı bekliyorduk. Hiç düşünmeden operasyona katılmak için gönüllü olduk. Helikopkerle havalandığımızda Taner binbaşı bizlere orada yönetime el koyduğunu ancak operasyonun değişmediğini söyledi. Biz bu operasyonun Cumhurbaşkanına karşı yapıldığını bilmiyorduk. Otele girdiğimizde anladık" dedi

Tutuklanan Astsubay Gökhan Güçlü adliye çıkışında gazetecilere "26 yaşında darbeci olduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title