Haberler

Sudan ile Güney Sudan Arasında Petrol Anlaşması

Güney Sudan'ın petrolünü Sudan üzerinden ihraç etmesine ilişkin anlaşmanın uzatılması kararı alındığı bildirildi.

Güney Sudan'ın petrolünü Sudan üzerinden ihraç etmesine ilişkin anlaşmanın uzatılması kararı alındığı bildirildi.

Sudan Petrol Bakanı Muhammed Zayid, başkent Hartum'da Güney Sudan Petrol Bakanı Ezekiel Lol Gatkuoth ile bir araya gelmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, süresi bu yıl sona eren anlaşmayı uzatma konusunda prensip olarak anlaştıklarını söyledi.

Uluslararası piyasada petrolün varil fiyatının 50 doların altına düşmesi durumunda Güney Sudan'ın ödeyeceği ek ücretle ilgili bilgi vermeyen Zayid, anlaşmanın, hükümetlerin onayı için iki ülkenin devlet başkanlıklarına sunulduğunu kaydetti.

Sudan ile Güney Sudan, 2011'de yapılan referandum sonucunda birbirinden ayrılmalarından dolayı aralarında çıkan anlaşmazlıkları çözmek amacıyla Afrika Birliği'nin arabuluculuğuyla yapılan ve 9 anlaşmayı içeren işbirliği protokolü çerçevesinde petrol anlaşmasını imzalamıştı.

Söz konusu anlaşma gereği, Güney Sudan, Sudan üzerinden ihraç ettiği her 1 varil petrol için 9 ila 11 dolar, Sudan'ın kaybettiği petrol kuyularının tazminatı olarak da varil başına 15 dolar Sudan'a ödemesi gerekiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hartum Sudan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title