Haberler

Sudan'da Sel Felaketi

Hartum’da, sağanak sonucu meydana gelen sel nedeniyle onlarca ev yıkıldı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da, dün gece başlayan sağanak sonucu meydana gelen sel nedeniyle onlarca evin yıkıldığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Hartum ve çevresinde dün gece başlayan ve bugün sabaha kadar devam eden sağanak sonucu taşkınların oluştuğu, sel sebebiyle, başkentin çeşitli semtlerinde onlarca evin kısmen veya tamamen yıkıldığını aktardı.

Yetkililer, selde hayatını kaybeden veya yaralanan olup olmadığı hakkında bir açıklama yapmadı. Ordu ve emniyet güçleri zarar gören sivilleri tahliye etmek için çalışmaya başladığı belirtildi.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'da yer alan habere göre, 30 Temmuz'da başlayan sağanak sonucu meydana gelen sel felaketinde 39 kişi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Son olaylardaki can ve mal kaybının yüksek olduğu belirtilirken, Hartum'da 3 bin 77, kuzey bölgede bin 308, Kassala'da 409, Kuzey Kordofan'da 300, Beyaz Nil'de ise 388 evin yıkıldığı ifade edilmişti.

Ülkede geçen yılın ağustos ayında yaşanan sel felaketinde de 50 kişi ölmüş, 500 binden fazla kişi selden etkilenmişti. - Hartum

Kaynak: AA / Güncel

Hartum Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title