Haberler

Suça Sürüklenen Çocuklara Yılbaşı Hediyesi

Sincan Çocuk Eğitimevinde kalan suça sürüklenen çocuklara, ortaokul öğrencilerince yeni yıl hediyesi verildi.

Sincan Çocuk Eğitimevinde kalan suça sürüklenen çocuklara, ortaokul öğrencilerince yeni yıl hediyesi verildi.

Çankaya Münevver Öztürk İlköğretim Okulu öğrencileri, harçlıklarıyla aldıkları 40 çift halı saha ve spor ayakkabısını, cezaevinde kalan çocuklara hediye etti.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Daire Başkanı Halil İbrahim Dizman, Çocuk Eğitimevinin bir şekilde suça sürüklenen çocukların cezalarının infaz edildiği yer olduğunu belirtti.

Çocuk Eğitimevinin çocuk cezaevlerinden farklı olduğunu ifade eden Dizman, suça sürüklenen çocukların burada bir yurt ortamında yaşadığını, sosyal aktiviteler yaptıklarını, eğitimlerini sürdürdüklerini, meslek sahibi olduklarını anlattı.

Dizman, çocukların sosyal bağlarının kopmaması için dışarıyla ilişkilerine sıcak bakıldığını belirterek, bu kapsamda yeni yıl nedeniyle Çankaya Münevver Öztürk İlköğretim Okulundan gelen yeni yıl hediyelerinin çocuklara dağıtıldığını söyledi.

Etkinlikle hem kurumdaki çocukların, hem dışarıdaki çocukların birbirlerini anlamaları, tanımalarının sağlandığını aktaran Dizman, "İyi bir faaliyet oldu. Çocuklar futbol oynamayı çok seviyorlar. Bu nedenle halı saha ayakkabılarına çok sevindiler" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Dizman Yılbaşı Çankaya Sincan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title