Haberler

Şubat'ta Hazine'nin Alacağı 27.9 Milyar Tl Oldu

Hazine Müsteşarlığı'nın Alacağı 2010 Yılı Şubat Ayında 27.9 Milyar Tl Olurken, Bunun 9.1 Milyar Tl'sinin Vadesinin Geçtiği Belirlendi. Hazine Alacak Stoku İçerisinde En Yüksek Pay 14.3 Milyar Tl ile Mahalli İdarelere Ait Olurken, Kit'lerin Borcu 8.6 Milyar Tl Düzeyine Ulaştı.

Hazine Müsteşarlığı'nın alacakları Şubat 2010'da 27 milyar 909.9 milyon TL olurken, bunun 9 milyar 140.3 milyon TL'sinin vadesinin geçtiği belirlendi. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek pay 14 milyar 345.2 milyon TL ile mahalli idarelere ait olurken, vadesi geçmiş hazine alacakları içinde 7 milyar 312.5 milyon TL'sinin mahalli idarelere, 1 milyar 768.9 milyon TL'sinin ise KİT'lere ait olduğu anlaşıldı.

Hazine Müsteşarlığı, Şubat ayı itibariyle, Hazine garantileri ile ikrazen verilen kredilerden doğan Hazine alacaklarına ilişkin verileri açıkladı. Buna göre, Şubat ayı sonu itibarıyla Hazine alacakları 27 milyar 909.9 milyon TL oldu. Bu alacağın 9 milyar 140.3 milyon TL'si vadesi geçmiş borçlardan, 18 milyar 769.6 milyon TL'si vadesi gelmemiş borçlardan oluştu. Şubat ayı sonu itibariyle yapılan Hazine alacağı tahsilatı 368.6 milyon TL olarak gerçekleşti. Hazine alacak stoku içerisinde en yüksek pay 14 milyar 345.2 milyon TL ile mahalli idarelerin borçlarından oluştu. Mahalli idare borçlarının 7 milyar 312.5 milyon TL'si vadesi geçmiş borçlardan meydana geldi.

-İZMİT BÜYÜKŞEHİR YİNE İLK SIRADA-

Mahalli idarelerin 7 milyar 312.5 milyon TL'lik vadesi geçmiş borçlarının 2 milyar 379.9 milyon TL'si Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklandı. ASKİ ve Ankara Ego Genel Müdürlüğü'nün vadesi geçmiş borçları da dahil edildiğinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi geçmiş toplam borcu Şubat ayında 4 milyar 245 milyon TL'ye ulaştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin vadesi gelmiş ve geçmiş toplam borcu 2 milyar 519.1 milyon TL olarak gerçekleşti. Şubat sonu itibariyle, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ ve EGO dahil vadesi gelmiş ve gelmemiş toplam borcu ise 4 milyar 620 milyon TL'ye ulaştı. Vadesi geçmiş 1 milyar 484 milyon TL borcu bulunan İzmit Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 4 milyar 709.8 milyon TL oldu. Böylece mahalli idareler içinde en çok borcu bulunan belediyeler sıralamasında birinciliği İzmit Büyükşehir Belediyesi, ikinciliği Ankara Büyükşehir Belediyesi aldı. Vadesi geçmiş en büyük borçlar arasında 1 milyar 179.2 milyon TL ile Mariç-Marmaris-İçmeler-Armutalan Belediye Birliği de bulunuyor.

-TMO'NUN TOPLAM BORCU 3.2 MİLYAR TL-

Mahalli idarelerin ardından Hazine alacakları arasında KİT'ler en önemli yeri tutuyor. Şubat sonu itibariyle Hazine'nin KİT'lerden alacağının toplam 8 milyar 610.9 milyon TL'ye ulaştığı belirlendi. KİT'lerin borçlarının 1 milyar 769 milyon TL'si vadesi geçmiş borçlardan oluştu ve bu borcun tamamı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan (TCDD) kaynaklandı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) toplam borçlarda 3 milyar 223 milyon TL'lik borç ile ilk sırada yer alırken, onu 2 milyar 765.9 milyon TL ile TCDD, 2 milyar 357.6 milyon TL ile Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) izledi. (ANKA)

(HGS/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title