Haberler

    Subaru'dan Yenilik Rüzgarı

    CARMEDYA.COM – Subaru, geçtiğimiz günlerde iki farklı modeliyle gelen yeni teknoloji ve motorların tanıtımını gerçekleştirirken, biz de hem yeni motor seçeneğini hem de yeni teknolojileri gerek asfalt, gerekse de arazi şartlarında kullandık.


    Subaru, geçtiğimiz günlerde iki farklı modeliyle gelen yeni teknoloji ve motorların tanıtımını gerçekleştirirken, biz de hem yeni motor seçeneğini hem de yeni teknolojileri gerek asfalt, gerekse de arazi şartlarında kullandık.


    Polonezköy çevresinde kullanma imkanı bulduğum Yeni Outback, EyeSight teknolojisiyle pazara iddialı bir giriş yaparken, Forester ise yeni turbo dizel motor seçeneğiyle markanın SUV pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor.



    Yeni Outback ve yeni teknolojiler


    Tepeden tırnağa yenilenen Outback, önceki modellerden daha kaslı ve güçlü bir görünüme sahip. Büyüyen sis farları, yenilenen ön farlar ve tampon ile birlikte kavuştuğu yeni yüz araca dinamik bir görünüm kazandırıyor.


    Boxer dizel motoru, EyeSight sürüş destek teknolojisi ve artan sürüş kalitesi ile öne çıkan Yeni Outback, artık sadece asfalt şartlarındaki konforu bir yana bırakarak, bize arazi şartlarında da bir Forester kadar iddialı olabileceğini kanıtlıyor.


    Son birkaç yıldır farklı markalarda karşımıza çıkmaya başlayan ve kısaca aracın önündeki engeli algılayarak, otomatik fren yapmasını ve durmasını sağlayan sistem Subaru’da EyeSight adıyla kullanılmaya başlandı.



    Sistem, çevreyi 3 boyutlu işlemek için insan gözüne benzer şekilde çalışan iki kamera kullanıyor. Diğer araçlara ek olarak sistem aynı zamanda yayaları ve bisikletlileri de tanıyabiliyor ve yolculuğun mesafe, şekil ve hızını kesin olarak belirleyebiliyor. Sistem çarpışma hasarının azaltılması veya mümkünse çarpışmanın önlenmesi, uzun yolculuklarda yorgunluğun azaltılması veya yanlış pedala basıldığında hızlanmayı durdurma gibi birçok sürüş durumlarında sürücüye destek olabiliyor. Öndeki nesne ile 50 km/s, yaya ile 35 km/s hız farkları ve altında sistem devreye giriyor.



    Bu sisteme ek olarak aynı zamanda adaptif hız kontrolü sistemi de Outback’te yer alıyor. Bu sistem mesafe ayarlamaları yaparak aracın öndeki araçla arasında belirli bir mesafe kalmasını sağlamak için stereo kameralar motor, şanzıman ve fren sistemleriyle birlikte çalışıyor. Sistem aynı zamanda uzun yolculuklara veya dur-kalk hareketli yoğun trafiğe de uygun. Araçta aynı zamanda şerit takip ve şerit ihlali uyarı sistemleri de sürüş güvenliğini arttırıyor.


    2.0 litrelik turbo dizel versiyonları ile Türkiye’de satışa sunulan yeni Outback, Lineartronik CVT şanzıman ve 2.0 litrelik dizel motora sahip “Premium” ve “Limited” versiyonlarıyla satışa sunuluyor.


    Outback; simetrik sürekli dört çeker (AWD) teknolojisine ve 147 HP gücünde 2.0 litre turbo dizel motor ve CVT şanzıman kombinasyonuna sahip.








    AWD ve X-Mode


    Yeni Outback, simetrik sürekli dört çeker sistemine ek olarak; optimize edilmiş entegre motor kontrolü, frenleme ve kaygan yüzeyler üzerinde çalışan diğer fonksiyonel özellikler ve olumsuz yol koşullarında sürüş performansını iyileştirme kabiliyetine sahip X-Mode teknolojisi ile donatılmış. Farklı markalardan tanıdığımız yokuş iniş kontrol ayarı da Outback ile birlikte sunuluyor ve bu sistem sayesinde dik eğimlerden gönül rahatlığıyla inebilmenizi sağlıyor.


    Genel olarak asfalt konforu ve performansı yüksek araçların arazi şartlarında esneyemedikleri için başarılı olamadıkları bilinir. Ancak Outback hem asfalt, hem de offroad şartlarında oldukça başarılı performans sergileyerek, bu algıyı değiştiriyor. Bir otomobilin iki zıt uçta başarılı olabilmesi pek de sık rastlanır türden değil ve bu nedenle Outback takdirimi kazanıyor.




    Forester’a yeni motor


    Subaru’nun 2 litrelik yeni turbo dizel motoru, artık Forester modelinde de kullanılıyor. Outback gibi CVT şanzımanla kombine edilen 147 HP’lik turbo dizel motor, önceki motor seçeneklerine göre daha tutumlu ve verimli bir grafik çiziyor.



    Yüksek Tork-Uyumlu Lineartronic Şanzıman



    Boxer dizel motor ile birleştirilen yüksek-tork uyumlu Lineartronic şanzıman üst düzey güç ve çevre dostu kullanım sağlıyor. Yeni vites kontrolü ve yedi vitesli manuel-mod vites sistemi daha sessiz bir sürüş sağlarken tork konvertörü, yağ pompası ve ileri-geri mekanizmasının tamamı da yeniden tasarlanmış.




    Standart donanımda ayrıca Starlink bilgi-eğlence sistemiyle ile akıllı telefon uygulamaları otomobilin içerisine taşınıyor. 7 inç dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi ile metalik havalandırma çıkışları, direksiyon kumandaları ve klima kontrol düğmeleri sayesinde kabin içi daha da modern bir görünüme kavuşmuş.


    Dizel Forester’ın “Premium” ve “Sport” olmak üzere iki donanım seçeneği bulunuyor. Sport seçeneği sportif ön tampon, harman/kordon müzik sistemi ve 18 inç alüminyum alaşımlı jantlarla farklılaşıyor.



    Yeni Outback 158 bin 544 TL’den, dizel otomatik Forester ise 136 bin 322 TL başlayan anahtar teslim fiyatlarla Subaru bayilerinde yerini alıyor.


    Yazı: Önder Canözer / Polonezköy


    Fotoğraflar: Subaru



    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Polonezköy Subaru Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title