Haberler

Suat Mamat Defnedildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Cenazeden detaylar Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in konuşması Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın konuşması Teknik direktör Bülent Ünder'in konuşması Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak'ın konuşması Suat Mamat defnedildi Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Suat Mamat'ın cenazesi, Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: "Kendisine hayranlık duyardık.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Cenazeden detaylar

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in konuşması

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın konuşması

Teknik direktör Bülent Ünder'in konuşması

Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak'ın konuşması

Suat Mamat defnedildi

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsane futbolcusu Suat Mamat'ın cenazesi, Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verildi

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek:

"Kendisine hayranlık duyardık. Türk futbol tarihinde yeri olan birisiydi"

Hayata 85 yaşında gözlerini yuman Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Mamat'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Futbolculuğu döneminde 11 yıl formasını giydiği Galatasaray'da efsaneler arasına giren ve 4 yıl da Beşiktaş'ta oynayan eski milli futbolcu Suat Mamat'ın cenaze namazı, Levent Camisinde cuma namazının ardından kılındı. Mamat'ın cenazesi, daha sonra Kilyos Mezarlığı'na defnedildi.

A Milli Takım'ın eski oyuncusu ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyelerinden Mamat için düzenlenen cenaze törenine, merhumun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün bazı yönetim kurulu üyeleri, Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, teknik direktör Güvenç Kurtar, Mamat'ın futbolculuk döneminden arkadaşları ile sevenleri katıldı.

Özbek: "Kendisine hayranlık duyardık"

Törende AA muhabirine açıklamada bulunan Dursun Özbek, çocukluğunda Suat Mamat'ın hayranı olduğunu söyledi.

Mamat'ın adını Türk futboluna yazdırdığını belirten Özbek, şunları kaydetti:

"İlkokulu Beyoğlu Parmakkapı'daki Taksim İlkokulu'nda okudum. O zamanki merkezimiz Hasnun Galip'in bir arka sokağındaydı. Suat ağabeyin Hasnun Galip'in köşesinde, ikinci katta bir kahvesi vardı. O zaman bütün futbolcular oraya gelirdi. Biz de okula gidip gelirken kahvenin önünde durup onları seyrederdik. Suat ağabeyle de o zamandan diyaloğumuz vardı. Kendisine hayranlık duyardık. Çok da yakışıklı birisiydi. Türk futbol tarihinde yeri olan birisiydi. Vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Türk futbolunun ve Galatasaray'ın başı sağolsun."

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Suat Mamat ile Türkiye Futbol Federasyonu çatısı altında birlikte çalıştıklarını vurgulayarak, "Suat ağabey, hem efsaneydi hem de mükemmel bir insandı. Kendisini milli takımda çalışırken tanımıştım. Gerçekten bizlere verdiği öğütlerle örnek alınacak kişiliğe sahip bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Teknik direktör Bülent Ünder de Mamat'ın ailesine sabır dileyerek, "Oynadığı dönemde futbolu taraftara sevdiren ağabeylerimizden bir tanesidir. Türk futbolu ve Galatasaray camiası çok önemli bir şahsiyeti kaybetti" ifadesini kullandı.

Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak, Suat Mamat ile A Milli Takım'da birlikte oynadıklarını belirterek, "Hem Lefter ağabey hem de Suat ağabeyle milli takım forması giymiş birisiyim. Buna çok seviniyorum. Çok iyi bir futbolcuydu. Tekniği çok iyiydi. Onun verdiği paslarla çok gol attık. Mekanı cennet olsun" şeklinde konuştu.

Altay ve Galatasaray forması giyen eski futbolcu Ertan Gürkan ise, "Hem aynı takımda hem de karşılıklı oynadım. Bir keresinde beni eşime şikayet etmişti. 'Çok tekme yedim bundan' dedi. Çok değerli biriydi. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Rıza Çalımbay Bülent Ünder Galatasaray Kasımpaşa Spor Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title