Haberler

Sualtının Yeni Paletleri Gazeteciler

Güncelleme:

Bursalı gazeteciler derin maviyle buluştu, sualtında büyülü bir yolculuğa çıktı.

Oasis Dalıcı ve Eğitmen Yetiştirme Merkezi'nden aldığı eğitimle sualtının gizemli dünyasını keşfeden gazeteciler, Türkiye Su Sporları Federasyonu onaylı CMAS belgesini almaya hak kazanırken, 1 yıldız dalıcı oldu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından Oasis Dalıcı ve Eğitmen Yetiştirme Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Su altı fotoğrafçılığı ve tüplü dalış (CMAS 1 yıldız) eğitimi tamamladı. Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi sponsorluğunda gerçekleşen eğitim, Ayvalık Cunda Adası'nda gerçekleştirildi. Sualtının gizemli dünyasını keşfeden gazeteciler, Türkiye Su Sporları Federasyonu onaylı CMAS 1 Yıldız belgesini almaya hak kazandı. Eğitimin teorik dersleri Bursa Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılırken, kursiyerler bir saatlik havuz dalışı eğitimini de eksiksiz tamamladı. Eğitimini başarı ile tamamlayan gazeteciler Bir Yıldız Dalıcı oldu. Dalış ile ilgili teorik konularda bilgilenmiş, dalış donanımlarının hepsini uygun olarak kuşanıp çıkarabilen, bunları sualtında doğru olarak kullanabilen sualtının yeni paletleri; yanında en az Üç Yıldız Dalıcı veya bir dalış eğitmeni ile 18 metreye kadar açık deniz dalışları yapmaya hazır hale geldi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title