Haberler

ŞÜ'de Akademik Yıl Açılış Töreni

Güncelleme:

Şırnak Üniversitesinde akademik yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi'nde (ŞÜ) akademik yılın başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende konuşan Vali Hasan İpek, Şırnak'ın Türkiye'nin en hassas bölgesi olduğunu söyledi.

"IŞİD bahanesiyle çıkan olaylara Şırnak'ta hiçbir üniversite öğrencisi katılmadı" diyen İpek, şöyle dedi:

"Böyle bir ortamda olaylara katılmadıkları için ŞÜ öğrencilerine teşekkür ediyorum. Asıl teşekkürü provokatörler dışında sokağa çıkmayan Şırnak halkına yapmak istiyorum. Bu tür provokatörlere destek vermediler. Olaylarda 71'i resmi 90 araç, 12 emniyet binası, 23 okul  ve 25 diğer kamu binaları, 8 özel konut ile 102 iş yeri hasar gördü. 18 kamu personeli ve 4 sivil vatandaşımız yaralandı. 17 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı."

"Dünyayı ihtirası olanlar değil, iddiası olanlar şekillendirir"

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (MESAM) Genel Başkanı Recai Kutan ise daha adil, huzurlu bir dünya düzeni kurulması için milletin iradesini esas alan, kuvveti hukukun emrine veren bir anlayışa geçilmesi gerektiğini belirtti.

"Büyük Türkiye, terör ve diğer sorunları çözmeden gerçekleşemez. Elbette bu çözüm, sadece namlunun ucunda değildir. Çözüm, ilmin, ahlaki değerlerin ve hukukun temel kurallarına bağlı kalarak bulunabilir" ifadelerini kullanan Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz, kan ve gözyaşının akmadığı, anaların feryadının duyulmadığı, terör ve şiddetin son bulduğu, Türkü ve Kürdü ile kardeşlerimizin en içten duygularla 'benim vatanım, benim devletim' diyerek kucaklaştığı bir Türkiye'yi gerçekleştirmek olmalıdır. Sevgili gençler, önünüzde uzun bir ömür var. Zorlu ama bir o kadarda heyecanlı ve sevinçli günleriniz olacak. Gün gelir çok para kazanabilirsiniz. Ama eğer bir idealiniz yoksa, büyük hayalleriniz yoksa, bunların hiçbir anlamı olmaz. Unutmayın, dünyayı ihtirası olanlar değil, iddiası olanlar şekillendirir."

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Akmaz ise her geçen yıl daha da büyüyen üniversitelerinin, akademik kadrosu ve bu yıl hizmete girecek kampüs ile Şırnak'a güç katacağını anlattı. - Şırnak

Kaynak: AA / Güncel

Recai Kutan Hasan İpek Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title