Haberler

Strasbourg'da Konuşması Engellenen Merkezefendi Belediye Başkanı : "Türkiye Söz Konusu Olduğunda...

Strasbourg'da konuşması engellenen Merkezefendi Belediye Başkanı : "Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa objektif davranmıyor"DENİZLİ - Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde, kayyum atanan belediyelerin PKK'ya destek verdiğini anlatması...

Strasbourg'da konuşması engellenen Merkezefendi Belediye Başkanı :

"Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa objektif davranmıyor"

DENİZLİ - Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Fransa'nın Strasbourg kentinde, kayyum atanan belediyelerin PKK'ya destek verdiğini anlatması üzerine kendisine yapılan engelleme hakkında konuştu.

Fransa'nın Strasbourg kentinde, 5'incisi düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kongresi toplantısında PKK hakkında konuştuğu sırada engellenen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın kendi değerleriyle çeliştiğini belirten Subaşıoğlu, Türkiye söz konusu olduğunda kendi iradeleriyle düşünenlere karşı tarafsız davranılmadığını kaydetti. Subaşıoğlu, "Bugün Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kongresi toplantılarına katılmak üzere Türkiye heyeti olarak Strasbourg'da bulunuyoruz. Avrupa Halklar Partisi, Güneydoğu'da teröre bulaşmış belediyelere kayyım atanması ve belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili yapmış olduğum konuşma nedeniyle, parti grubundan hiç de demokratik olmayan bir şekilde, ifade özgürlüğümüzü kısıtlayacak şekilde, süreye uymadığımız bahanesiyle bir müdahalede bulunuldu. Yarın yine Türkiye'de kayyım atanan belediyelerle ilgili genel kurulda bir görüşme olacak" dedi.

Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa'nın kendi değerleriyle çelişir bir şekilde tek taraflı davrandığını belirten Subaşıoğlu, "Ama şunu ifade edeyim, Türkiye söz konusu olduğunda, Avrupalı dostlarımızın objektiflikten çok uzaklaştıklarını, gerçekleri duyma konusunda, kendi iradeleri ile görüş beyan edenlerin demokratik haklarına yeteri kadar saygılı olmadığını görüyoruz. Açıkçası Türkiye söz konusunda olduğunda Avrupa, kendi değerleriyle çelişen bir şekilde, yeteri kadar objektif davranmıyor. Ama biz Türkiye heyeti olarak, yarın da genel kurulda bu konu ile ilgili görüşlerimizi ifade edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Muhammet Subaşıoğlu Denizli Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title