Haberler

    Stk'lardan Seçmene, "Sandığa Git, Oy Ver" Çağrısı

    BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Türkiye kökenli seçmenlerin sandığa gitmesi için kampanya başlatmıştı.

    BERLİN Brandenburg Türkiye Toplumu (TBB) Türkiye kökenli seçmenlerin sandığa gitmesi için kampanya başlatmıştı. TBB, Hacivat ve Karagöz figürleriyle hazırladıkları broşürleri bir aydan beri kentte dağıtıyor. TTB yöneticisi Safter Çınar, "Seçme hakkı bulanan tüm seçmenlerin pazar günü sandığa gidip demokratik haklarını kullanmalarını bekliyoruz. Seçimlere katılmak bir hak olduğu kadar bir sorumluluktur da. Aşırı sağcıların meclise düşük oranda girmesi için, seçime katılımın yüksek olması lazım. İnsanların hangi partiye oy vereceğine karışmıyoruz ve yönlendirmiyoruz. Zarfa boş pusula konmaması lazım. Oy pusulasına işaret konmadan sandığa atılması, o oyun kullanıldığı anlamına gelmez " dedi.

    HAYDİ BERLİN SEÇİME

    Berlin Türk Cemaati (TGB) 'Haydi Berlin Seçime' kampanyasıyla, seçmenleri oy vermeye çağırdı. AfD'in sınırlı sayıda milletvekili kazanması için oy hakkı olanların mutlaka sandığa gitmesini isteyen TGB Başkanı Bekir Yılmaz, "Türk kökenli seçmenler çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünüyorlarsa bu seçimlerde mutlaka oy kullanmaları lazım. Oylarını hangi partiye verirlerse versinler. Biz insanları yönlendirmeyiz. Fakat biz bağımsız adayları destekliyoruz. Ayrıca özellikle ilçe belediye meclislerine aşırı sağcıların girmemesi çok önemli. İlçe belediye meclislerinde geleceğimiz şekilleniyor. Geleceğinizi kendiniz belirleyecekseniz sandığa gidin" dedi.

    ÜYELERE MESAJ

    Berlin Alevi Toplumu Cem Evi, seçimlere katılımın önemine dikkat çekti. Tüm Berlinlileri demokratik partiler için oy vermeye çağıran Berlin Alevi Toplumu Cem Evi Başkanı Halit Büyükgöl, üyelerine telefon üzerinden mesajlar göndererek oy vermeye yönlendirdiklerini söyledi. Büyükgöl, "Seçim günü seçmenin gücünü gösterme ve sesini duyurma günüdür. Bu günde oy kullanmamak doğru değil. Katılımcı olmanın yolu oy vermekten geçer" dedi.

    OY SAYILARI SINIRLI

    Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan, aşırı sağcıların oylarının düşük kalması için sandığa atılan oy sayısının yüksek olması gerektiğini belirterek "AfD gibi partilerin alacağı oy sayısı belli. Onlar seçmenini mobilize ettikleri için neredeyse tümü sandığa gidecek. Bizler katımı artırırsak onların sayını değil ama oranını düşük tutabiliriz. Bu nedenle seçimlere katılmak çok önemli" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Brandenburg Yılmaz Türk Türkiye Berlin Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title