Haberler

Van'da STK'lar Eylem Yaptı

Güncelleme:

Van'da, TYÇP kapsamında çalışan işçilerin işten çıkarılmasını ve okullarda Kürtçe eğitim verilmemesini protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşları eylem yaptı.

Van'da, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında çalışan işçilerinin işten çıkarılmasını ve okullarda Kürtçe eğitim verilmemesini protesto etmek isteyen sivil toplum kuruluşları eylem yaptı.

Demokrasi Platformu öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Faqeye Teyran Parkında toplanan, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Van Kurdi-Der Şubesi, Sami Dinç Eğitim Evi, Eğitim Sen üyeleri ve vatandaş, 4 ay önce işten çıkarılan TYÇP çalışanları ve okullarda Kürtçe eğitim verilmemesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Latif Tül, gazetecilere yaptığı açıklamada, 58 sivil toplum kuruluşu (STK) ve oda temsilcisinin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer'in aralarında bulunduğu eylemciler, okullarda Kürtçe eğitim verilmesi için yazdıkları dilekçeleri, grup halinde yürüyerek İl Mili Eğitim Müdürlüğüne götürmek isterken polis engeliyle karşılaştı.

Polis, grubun yapacağı yürüyüşün izinsiz olduğunu ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Gruptakilerle polis arasındaki diyaloglar sonucu yürüyüş için izin alamayan eylemciler, eylemlerine bir süre oturarak devam etti.

Gruptakiler, KESK binasına kadar yürüyüp olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Sami Dinç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title