Haberler

Startup İstanbul"Da En Başarılı Girişimciler Belirlendi

Etohum tarafından Borsa İstanbul Özel Pazar sponsorluğuyla düzenlenen Startup İstanbul konferansında, etkinliğin en başarılı girişimcileri belirlendi.

Etohum tarafından Borsa İstanbul Özel Pazar sponsorluğuyla düzenlenen Startup İstanbul konferansında, etkinliğin en başarılı girişimcileri belirlendi.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, 200'den fazla girişimi 150'yi aşan yatırımcı ile buluşturan Startup İstanbul'da  etkinliğin en başarılı ilk üç girişimcisi belirlendi. Farklı  ülkelerdeki girişimcilik kültürünü yansıtan ve girişimciler ile yatırımcılara küresel fırsatları yakalayabilme imkanı sunan Startup Challenge yarışmasının moderatörlüğünü MEF Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erhan Erkut yaptı.

Etohum Kurucusu Burak Büyükdemir, yarışma sonunda finale kalan en az 5 girişime Etohum Yatırım Ağı'nın yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertac Fuad Karaağaoğlu ise etkinlik dahilinde katıldığı panelde Türkiye'deki girişimcilik ekosistemini tek çatı altında toplayan Borsa İstanbul Özel Pazar'ın girişimcilere sağladığı faydaları ve ekosistemin gelişmesine yönelik faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı..

Startup İstanbul, Nijerya'dan Endonezya'ya, Yunanistan'dan İran'a kadar 78 ülkeden gelen 200'den fazla girişimi dünyaca ünlü yatırımcılarla buluşturdu. Online oyun platformlarından yenilikçi siber güvenlik çözümlerine kadar pek çok farklı alanda geleceğin teknolojilerini oluşturma hedefiyle yola çıkan 100 girişimci, 2 günlük eğitim ve zorlu etaplar sonunda dünya devlerinin dikkatini çekebilmek ve finalde yer alabilmek için ter döktü.

Finale kalan 15 girişim, "Lean Startup (Yalın Girişim) hareketinin öncülerinden" Steve Blank,  Beenos Üst Yöneticisi (CEO) Teruhide Sato ve 500 Startups Girişim Ortağı Andrea Barrica'dan oluşan  jüri önünde ikişer dakikalık sunumlarla ürünlerini, ekiplerini ve iş modellerini; yatırımcılara, yaklaşık 2 bin katılımcıya ve canlı internet yayını aracılığıyla dünya çapındaki binlerce izleyiciye anlatma fırsatını yakaladı.

Jüri oylaması sonunda Kenya çıkışlı mobil para/fintech girişimi "Nims" birinciliği elde ederken, Endonezya'nın gıda ve beslenme sorununa çözüm bulmak amacıyla yola çıkan iGrow ikinci, İran çıkışlı yeni nesil proje yönetimi platformu Taskulu da üçüncü oldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Borsa İstanbul İran Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title