Haberler

Stade de France'ta Terör Saldırıları Sonrası İlk Maç

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Stade de France çevresinde toplanan taraftar - Stat çevresinde güvelik önlemi alan polis - Stat dışında bazı izleyicilerin konuşması - Stada giriş yapan izleyiciler Stade de France'da saldırılar sonrası ilk maç yapıldı Paris'teki terör saldırıları sonrası Stade de France'da yapılan ilk maçta Fransa Rugby Milli Takımı, İtalya'yı 23-21 mağlub etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Stade de France çevresinde toplanan taraftar

- Stat çevresinde güvelik önlemi alan polis

- Stat dışında bazı izleyicilerin konuşması

- Stada giriş yapan izleyiciler Stade de France'da saldırılar sonrası ilk maç yapıldı

Paris'teki terör saldırıları sonrası Stade de France'da yapılan ilk maçta Fransa Rugby Milli Takımı, İtalya'yı 23-21 mağlub etti.

Paris'teki terör saldırıları sonrası Stade de France'da düzenlenen ilk spor organizasyonda, Fransa Rugby Milli Takımı, İtalya'yı 23-21 yendi.

Maçı üzun süre önde götüren ev sahibi ekip, 73. dakikada İtalya'nın 21-20 öne geçmesine karşın son dakikada yaptığı ataklarla maçı 23-21 önde tamamlamayı başardı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen maç için yaklaşık bin polis stad içinde ve dışında görev yaptı.

Stada Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da gelerek maçı izledi. Hollande, maç sırasında Twitter hesabından yayımladığı mesajda

"Bu spor organizasyonu için Stade de France'da bulunmak istedim. Zira hayat devam ediyor ve bize böyle seyirler sunmalı" ifadelerini kullandı.

Maçı izlemeye gelen seyirciler güvenlik önlemlerini AA muhabirine değerlendirdi. İsmini açıklamayan bir taraftar, "Güvenlik önlemleri kusursuz. Stada giren herkesin üzeri ve çantası aranıyor. Arama yaklaşıl 30 saniye sürdü" dedi.

İsmini açıklamayan başka bir seyirci ise "Stad civarında yeteri kadar güvenlik görevlisi var. Cumhurbaşkanı'nın da burada olması da bunu etkilemiştir" diye konuştu.

Başka bir taraftar ise "Güvenlik önlemleri çok iyiydi. Kendimi güvende hissettim. Stadın her noktasında güvenlik güçleri dikkatli davranıyor" ifadelerini kullandı.

Paris'te 13 Kasım 2015'te Stade de France'daki Fransa- Almanya dostluk maçının oynandığı esnasında stat çevresinde ve kentte düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybetmiş, 351 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

François Hollande Fransa İtalya Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title