Haberler

Yozgat'ta Süper Lig Grekoromen Güreş Müsabakaları Sona Erdi

Güncelleme:

Yozgat'ta gerçekleştirilen Süper Lig Grekoromen Güreş müsabakaları sona erdi. ASKİ Spor Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Kayseri Şeker Spor Kulübü ve Ankara TEİAŞ Spor Kulübü yarı finale kaldı. Sancaktepe ve Kasımpaşa spor kulüpleri ise bir alt lige düştü.

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat'ta düzenlenen Süper Lig Serbest ve Grekoromen Güreş Müsabakaları tamamlandı. Yozgat'ta düzenlenen Süper Lig Serbest Güreş Müsabakalarında ASKİ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çorum Belediyesi, Kahramanmaraş İstiklal Spor takımları; Grekoromen stilde ise ASKİ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediye, Kayseri Şekerspor, Ankara TEİAŞ Spor yarı final müsabakalarına katılma hakkını elde etti.

Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda 4 gün devam eden müsabakalar oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçti. Her iki stilde toplam 8 takım yarı finale yükseldi, 4 takım ise bir alt kümeye düştü.

Yozgat'ta düzenlenen Süper Lig Serbest Güreş Müsabakalarında ASKİ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çorum Belediyesi, Kahramanmaraş İstiklal Spor takımları ilk dört sırayı paylaşarak, yarı final müsabakalarına katılma hakkını elde etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları ise küme düştü.

Süper Lig Grekoromen Güreş Müsabakalarında ise ASKİ Spor, İstanbul Büyükşehir Belediye, Kayseri Şekerspor, Ankara TEİAŞ yarı finale kaldı. İstanbul Kasımpaşa ve İstanbul Sancaktepe küme düşen takımlar oldu. Küme düşen takımlar önümüzdeki sezon bir alt ligde mücadele verecek. Süper Lig Güreş Müsabakaları yarıfinal ve finalleri Türkiye Güreş Federasyonu tarafından ileri bir tarihte belirlenecek.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL OLİMPİYATLAR OLDUĞU İÇİN BU YARIŞMALAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye Güreş Federasyonu Grekoromen Güreşten Sorumlu Asbaşkanı ve Olimpiyat Şampiyonu Mehmet Akif Pirim, müsabakaları değerlendirdi, şöyle konuştu:

"Türkiye Güreş Federasyonu programında bulunan 2023 Süper Lig Güreş ligleri gerçekten Yozgat'ımızla çok güzel bir şekilde sona erdi. Finaller daha sonra Konya'da devam edecek. Önümüzdeki yıl olimpiyatlar olduğu için bu yarışmalar bizim için çok önemli. Çünkü bu kardeşlerimizin burada çok büyük tecrübe sahibi oluyor. Maçtan eksik kalmıyorlar. Şu andaki hedefimiz olimpiyatlar, olimpiyatlarla kitlendik. Burada çocuklarımızın performanslarını gördük. Güveniyoruz, inanıyoruz, inşallah olimpiyatlarda da başarılı bir çizgi yakalayıp yine her zaman beklenen güreş, madalya sayısını arttırarak devam edecektir."

"HEDEFİMİZ 2024'TE OLİMPİYAT MADALYALARIYLA ÜLKEMİZE DÖNMEK"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Kerim Salman da şöyle dedi:

"Kazasız belasız Süper Lig müsabakalarını bitirdik. Serbest 14 takım, Grekoromende 14 takım toplamda 550 sporcu, antrenörü İç Anadolu'muzun merkezinde bulunan Bozok Yaylası'nın yiğit topraklarında ağırlamış oluyoruz. Sevindirici olan şu; çok çekişmeli maçlar geçti, kıran kırana. Türkiye şampiyonası öncesi bir hazırlık olmuş oldu. Burada başarılı olan kulüplerimiz var, bir alt lige düşen kulüplerimiz var. Hepsine katılımlarından dolayı federasyonumuz adına, ülkemiz adına teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz memleketimizin efsane sporcusu Rıza Kaya bu topraklardan yetişti. Necmi Gençalp, Nasuh Akar, Celal Atik bunların hepsi bu toprakların evlatları, bizler de dahil. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da memleketimize, ülkemize, vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Zaten hepsi dünya minderlerinde kendini gösteren sporcular. Bu bir şanstı, Yozgat halkı da bunları da görmüş oldu. Dünya ve Avrupa şampiyonları Yozgat'tan, minderlerde kendilerini göstermiş oldular. Önümüzde Paris Olimpiyatları var, 2024. Hedefimiz 2024'te olimpiyat madalyalarıyla ülkemize dönmek. Ülkemiz için, vatanımız için hayırlısı olur inşallah."

Kaynak: ANKA / Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayseri Şeker Sancaktepe Kasımpaşa ASKİ Spor İstanbul Kayseri Ankara Yozgat Spor Süper Lig Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title