Haberler

Yılmaz Vural ve Osman Tamburacı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural ve Spor Yazarı Osman Tamburacı, ’Sporda Şiddet’ konulu panelde üniversiteli gençlerle buluştu.

Ünlü Teknik Direktör Yılmaz Vural ve Spor Yazarı Osman Tamburacı, 'Sporda Şiddet' konulu panelde üniversiteli gençlerle buluştu.

Haliç Üniversitesi tarafından üniversitenin Kağıthane Yerleşkesi'nde düzenlenen 'Sporda Şiddet' konulu panel, Yılmaz Vural ve Osman Tamburacı'yı gençlerle bir araya getirdi. Sporda, özelikle futbolda yaşanan şiddet olaylarının değerlendirildiği panelin moderatörlüğünü Haliç Üniversitesi Yönetim Organizasyon-Spor Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdoğan yaptı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan ikili, tecrübelerini de gençlere aktardı.

YILMAZ VURAL, GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Çalıştırdığı takımlarda yaşadığı komik anıları üniversitelilerle paylaşan ve salondakilere eğlenceli dakikalar yaşatan Yılmaz Vural, gençlere tavsiyelerde bulundu. Ünlü teknik adam, "Dünyanın en iyi eğitimlerini alabilirsiniz ama sizi iyi yerlere getirecek ilişkileri bulamazsanız. Almış olduğunuz eğitimlerle sadece kendinizi tatmin edersiniz ve özgüveninizi arttırırsınız. Sözünü ettiğim ilişkileri eğitim hayatınız devam ederken bulmaya çalışın" diye konuştu.

Panelin diğer konuşmacısı Osman Tamburacı ise, "Yeni nesil gençlerin cesurca ortaya çıkmalarını ve toplum içinde başarılı buldukları insanları omuzlamalarını istiyorum" ifadelerinde bulundu.

ŞİDDETİ ÖNLEMEDE 3 ANA FAKTÖR: AİLE, MEDYA VE OKUL

Panelin içeriği ve amacı ile bilgi veren programın moderatörü Haliç Üniversitesi Yönetim Organizasyon-Spor Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Erdoğan, "Şiddet sadece sporda değil toplumun her kesiminde ve her alanda aktif durumda. Biz bu konunun spordaki yansımalarını ele aldık. Şiddeti minimize edebilmek için 3 önemli unsur var. Birincisi aile içi eğitim. Bu konuda ailelerin ciddi şekilde bilinçlendirilmesi gerekiyor. İkincisi medyanın rolü burada çok fazla. Medyaya baktığımız zaman hem fiziksel hem sözlü şiddeti körükleyici bir sürü faktör görüyoruz. Bunların engellenmesi gerekiyor. Üçüncü olarak ise okul eğitimi çok önemli. İlkokulda, lisede, üniversitede öğretmenlerin önemli rolü var. Bu konuda ailelerin, öğretmenlerin ve medyanın kaliteli hale getirilmesi söz konusu olursa hem sporda hem de genel olarak toplumda sözlü ve fiziki şiddet minimize edilmiş olacaktır" dedi.

Etkinlikte daha çok medyanın, kulüp yöneticileri de dahil olmak üzere, şiddetteki rolünü incelediklerini ifade eden Erdoğan, "Bu alanda kalitelileştirme nasıl olabilir, medyadaki spor yazarları ve kulüp yöneticileri nasıl kaliteli hale getirilebilir, kimler spor yazarı olmalı sorularına cevap aradık" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haliç Üniversitesi Yılmaz Vural Ali Erdoğan Kağıthane Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title