Haberler

Yıldırım Demirören Platini'ye Gitti

Güncelleme:

TFF Başkanı Yıldırım Demirören bugün UEFA Başkanı Michael Platini'ye nezaket ve istişare ziyaretinde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören bugün Avrpa Futbol Birliği (UEFA) Başkanı Michael Platini'ye nezaket ve istişare ziyaretinde bulundu.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleşen ziyarete Demirören'in yanı sıra TFF 2. Başkan vekili Servet Yardımcı da katıldı. Ziyarette UEFA 1. Asbaşkanı ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik ile UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino da hazır bulundu.

22 MART'TAKİ KONGREYİ KONUŞTULAR

Görüşmeden sonra basına konuşan TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, toplantının 'tanışma amaçlı' olduğunu belirtirken 22 Mart'ta İstanbul'da düzenlenecek UEFA Kongresi'nin hazırlık çalışmalarının konuşulduğunu söyledi.

Şenes Erzik, görüşmenin olağan olduğunu kaydederek "Olması gereken bir görüşme oldu. Özetle bunu söyleyeceğim. Biliyorsunuz; İstanbul'da çok yakın bir zamanda, 22 Mart'ta, UEFA'nın kongresi var. 53 ülkenin federasyon başkanları, genel sekreterleri İstanbul'a gelecek. Dolayısıyla bu kongreden önce herhangi bir eksiklik var mı; bütün bunları gözden geçirdik hep birlikte. Gelecek günler için karşılıklı iyi temennilerle herkesin birbirine yardımcı olması gerektiği konuşuldu. Detaya inmedik. Ayrıntılar sizin de tahmin edeceğiniz gibi bu toplantının gündeminde yoktu. Tabi ki herkes görevini yapıyor. Federasyonumuz kendi görevlerinin bilincinde. UEFA da kendi üstüne düşen görevlerinin bilincinde" dedi.

TOPLANTI GÜNDEMİNDE ŞİKE YOKTU

Türkiye gündemindeki şike konusunun görüşmede gündeme gelip gelmediği şeklindeki soruya Erzik, "Hayır, onlar bugünkü toplantının gündeminde yoktu. Zaten gördüğünüz gibi yarım saat karşılıklı iyi temennilerle geçti" cevabını verdi.

Erzik, "Tanışma toplantısı. Gerçi gıyaben başkanımızı da tanıyorlar. Böyle karşılıklı el sıkıp oturmak, görüşmek, bu UEFA'nın geleneksel tanışma toplantısını yapmak iyi oldu. Bir an evvel olduğu için hepimiz memnunuz. Birbirini bilmek, kimle konuştuğunu, kimle iş birliğini yapacağını bilmek. Herkes açısından bunun bilinmesi gerekiyordu. Ama gündem olarak iki taraf da kongreyi öncelikle konuştu" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yıldırım Demirören Michael Platini Şenes Erzik Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title