Haberler

'Yerli Dakar' Heyecanı Başlıyor

Motor sporlarının dünyaca ünlü organizasyonu Dakar Rallisi'nin Türkiye sınırları içinde yapılan yerli versiyonu Transanatolia Rally Raid 2012, Antalya'da koşulacak.

Motor sporlarının dünyaca ünlü organizasyonu Dakar Rallisi'nin Türkiye sınırları içinde yapılan yerli versiyonu Transanatolia Rally Raid 2012, Antalya'da koşulacak. Yarışa katılan tek Türk kadın sporcu Burcu Tugayoğlu, takım arkadaşlarıyla başarılı olmak istediğini söyledi.

Türkiye'de düzenlenen tek uluslararası ralli özelliğini taşıyan Transanatolia Ralyy Raid 2012'nin tanıtım toplantısı, Antalya'da yapıldı. Crowne Plaza Otel'de düzenlenen toplantıya Transanatolia Ralyy Raid Pazarlama Müdürü Burak Büyükpınar, Operasyon Müdürü Orhan Çelen, Yarış Direktörü Ersun Büyükpınar ile Operasyon ve Lojistik Sorumlusu Sonke Bonde katıldı.

Pazarlama Müdürü Burak Büyükpınar, Türkiye'nin el değmemiş bölgelerinde ülke tanıtımına katkı sağlayacak, Anadolu kültürünün tanıtımını gerçekleştirecek organizasyonla bölgesel anlamda kültür ve dostluk köprüsü oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Operasyon ve Lojistik Sorumlusu Sonke Bonde de sporcuların her gün etap sonunda bitiş noktasındaki kamp alanında çadırda kalacağını ve sporculara Türk mutfağına ait yemekler verileceğini kaydetti. Yarış parkurları hakkında bilgi veren Operasyon Müdürü Orhan Çelen ise yarın saat 18.30'da Antalya Beachpark'ta yarışın açılış seremonisinin gerçekleştirileceğini, sporcuların araçlarıyla vatandaşlara gösteri sürüşü yapacağını belirtti. Çelen, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Dakar Rallisi'nin heyecanını taşıyan yarışta sporcuların zorlu parkurlarda sürüş yapacağını aktardı.

Perşembe günü saat 07.00'de Beachpark'ta başlayacak yarışta sporcular Toros Dağları üzerinden Kapadokya'ya uğrayıp 11 Eylül'de Alanya Kızılkule'de yarışı tamamlayacak. Rally, raid ve adventure kategorilerinde gerçekleştirilecek yarışta sporcular, 7 etap toplamında 2100 kilometre yol kat edecek. Ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy'lerin katılımıyla toprak, çamur ve sudan oluşan zorlu parkurda 7 gün sürecek yarışta, 22'si Türk 68 sporcu mücadele edecek. Yarışta motor sporlarında dünyaca üne sahip Hollandalı Thomas de Bois, Alman Tina Meir'in yanı sıra, İtalyan, İngiliz, Güney Afrikalı ve Türk sporcular yer alacak.

TEK TÜRK KADIN SPORCU

Yarışa katılan tek Türk kadın sporcu 34 yaşındaki Burcu Tugayoğlu da takım arkadaşları Gündüz Hakan Savaşer ve Serkan Tekdurmaz ile başarı için mücadele edecek. Hobi olarak başladığı motor sporunda 9 yıldır enduro yarışlarına katıldığını anlatan Tugayoğlu, ilk kez rallide mücadele edeceğini belirtti. Transanatolia Ralyy Raid'de yeni tecrübeler edineceğini ve spor hayatına ralli yarışlarında devam etmek istediğini belirten Tugayoğlu, takım arkadaşlarıyla birlikte başarılı sonuçlar elde etmek istediklerini söyledi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Plaza Otel Türkiye Antalya Dakar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title