Haberler

    Yeni Will Smith!

    Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Jailson'u Zero Hora muhabiri Andres Silva, Milliyet'e ilginç bir benzetmeyle tanıttı.

    CELAL UMUT EREN
    Brezilyalı gazeteci, 22 yaşındaki orta sahayı ABD'li aktör Will Smith'e benzeterek, "Hırslı ve istekli bir oyuncu. İkili mücadeleden kaçmaz. Presiyle takımın ortasında rakibi ilk karşılayan isimdir. Eğer gerekirse pas oyununda oyunu kuran isim olarak kullanılabilir" yorumunu yaptı.
    Fenerbahçe'de transferde hareketli saatler yaşanırken, Brezilya'nın Gremio takımından Jailson ile her konuda anlaşma sağlandı. Josef de Souza ve Giuliano'nun ayrılmasından sonra sarı-lacivertliler girişimlerini hızlandırıp, 22 yaşındaki orta saha oyuncusunu kadrosuna kattı.
    Defansif orta saha olarak görev alan Jailson ile ilgili son bilgileri Radio Gaucha ve Zero Hora Gazetesi'nin muhabiri Andre Silva, MİLLİYET için aktardı. MİLLİYET'e geniş bir değerlendirme yapan Andre Silva, Gremio'da ünlü ABD'li aktör Will Smith olarak adlandırılan Jailson'u madde madde tanıttı:
    - Jailson bir görev adamı. Çok iyi bir hızı var. Pas hızı çok iyi. Ofansif karakterde bir futbolcu değil. Gremio'da 114 maçta sadece 4 golünün olması bunu gösteriyor. Hırslı ve istekli bir oyuncu. İkili mücadeleden kaçmaz. Presiyle takımın ortasında rakibi ilk karşılayan isim. Eğer gerekirse pas oyununda oyunu ilk kuran isim olarak kullanılabilir. Orta sahada ilk pası çıkaran isimdir. Fenerbahçe oyunu iyi okuyan bir futbolcu transfer etti. Örneğin Josef de Souza da hem Fenerbahçe hem de Gremio formaları giyen bir isimdi. Ama Souza daha teknik bir oyuncuydu örneğin. Fakat Jailson daha genç bir isim ve 7 Eylül'de 23 yaşına girecek. Önünde uzun seneler var.
    - Gremio'da takım arkadaşları tarafından ünlü ABD'li aktör Will Smith'in adıyla çağrılıyor. Will Smith'e benzetiliyor.
    - 2017 Ocak'tan bu yana birinci takımda adım adım yer etti Gremio için. Sakatlıklar ve ayrılıkların artmasıyla kadroya girdi. 2017'de Copa Libertadores'i kazanan takımın bir parçasıydı. Hatta Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda ilk 11 oyuncusu oldu, Real Madrid'e karşı forma giydi.
    - Dünya Kupası döneminde Santos'la görüştü ama anlaşma sağlayamadı ve Gremio'da kalmaya karar verdi. Arthur'un Barcelona'ya satılmasıyla daha önemli bir yer kazandı.
    - Gremio'da 114 maçta 4 gol attı. Kısa sürede 2016 Brezilya Kupası'nı, 2017 Libertadores Kupası'nı, 2018 Güney Amerika Kupa Galipleri Kupası'nı ve Gaucho Turnuvası'nı kazandı."
    'Takımın dengesi'

    Gremio'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Jailson'u MİLLİYET için yorumlayan bir diğer Brezilyalı Gazeteci Jeremias Wernek, iyi bir transfer olduğunu belirtti.
    UOL Esporte'nin yazarı, "Jailson kısa pas oyununda çok iyi. Ayrıca maç içerisinde çok iyi uzun paslar atıyor. Oyunun defansif tarafında oldukça yüksek katılımı var ve çok iyi bir desteği bulunuyor. Gremio ofansif oynayan bir takım ve Jailson takımdaki o dengeyi sağlıyor, çok önemli bir alanı tutuyor ve takımı için önemli bir rolü üstleniyor. Klasik bir defansif bir orta saha oyuncusu. Fiziksel olarak kuvvetli, çok teknik değil, çok koşan, pres yapan bir isim, iyi koşuları olan bir isim. Saha dışında da son derece iyi bir insan. Arkadaşlarıyla çok iyi anlaşan bir isim. Genç bir oyuncu ama olgun bir adam. Arthur ya da Maicon gibi değil, aynı tipte değiller, onlar gibi ofansif değil ama iyi bir oyuncu, belli bir potansiyeli var" ifadelerini kullandı.
    ]
    ]
    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Will Smith Fenerbahçe Jailson Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title