Haberler

Fenerbahçe'den 'Ceza' Açıklaması

Güncelleme:

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Günay: "UEFA, kulübümüze kendi kuralları içinde bir karar verdi. Buna gerekli yerlerde itiraz edeceğiz."

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesine ilişkin, "UEFA, kulübümüze kendi kuralları içinde bir karar verdi. Buna gerekli yerlerde itiraz edeceğiz. Ta ki neticesi sonuçlanasıya kadar kulübümüzün başkanı Aziz Yıldırım'dır. Gereken itiraz yapılacak. En önemli husus, bunlar kesinleştikten sonra Fenerbahçe tüzüğü ne gerektiriyorsa yapılır" dedi.

Günay, AA muhabirine, UEFA Disiplin Kurulu'nun ve İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararlarını değerlendirdi.

Aziz Yıldırım hakkında verilen tedbir kararının hukuki açıdan çarpık bir karar olduğunu savunan Günay, "Yani kulüp başkanının, başkanlığıyla ilgili veya üyeliğini dondurmakla ilgili verilecek bir tedbir kararına gerek duyulsaydı, bunu ağır ceza mahkemesi yapardı. Ağır ceza mahkemesi, böyle bir karar vermemişken, asliye hukuk mahkemesinin neye ihtiyaç duyararak bu kararı vermesini anlamak mümkün değildir" diye konuştu.

"Öyle ümit ediyorum ki bu karar, yargıda düzeltilir" diyen Günay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ancak UEFA'dan hak mahrumiyeti cezası gelirse, Türkiye'de buna karşılık yapacak bir işlem kalmaz. UEFA, kulübümüze kendi kuralları içinde bir karar verdi. Buna gerekli yerlerde itiraz edeceğiz. Ta ki neticesi sonuçlanasıya kadar kulübümüzün başkanı Aziz Yıldırım'dır. Gereken itiraz yapılacak. En önemli husus, bunlar kesinleştikten sonra Fenerbahçe tüzüğü ne gerektiriyorsa yapılır." - Sakarya

Kaynak: AA / Spor

Aziz Yıldırım Yüksel Günay Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title