Haberler

Türkiye'ye İlk Altın Madalyayı Kazandırmak İstiyor

Güncelleme:

Türkiye Şampiyonu Ömer Akgün, Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Özgür Ayaydın - Diyarbakırlı Türkiye Şampiyonu Ömer Akgün, Danimarka'da şubat ayında yapılacak Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Aynı zamanda Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi olan ağabeyi Kadri Akgün'e özenip, atıcılığa başlayan ve geçen yıl katıldığı "18 Mart Zafer Kupası Havalı Silahlar Şampiyonası"nda topladığı 597 puanla Türkiye rekoru kıran Ömer Akgün (31), Avrupa Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde altın madalya kazanan ilk Türk sporcu olmak istiyor.

Akgün AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi Kadri Akgün'ün 16 yıl önce sporcu olduğunu, kendisinin de onunla beraber poligona gidip geldiğini anlatarak, bu sırada sürekli olarak atış yapan sporcuları dikkatli şekilde izlediğini söyledi.

Atış yapanları izlediği için silahı tutuş şeklini ve nişan alma tekniğini çok iyi kavradığını ifade eden Akgün, ilk denemelerinde başarılı olması üzerine ağabeyinin atıcılık yapmasına müsaade ettiğini kaydetti.

Ailesi yoksul olduğundan inşaatlarda çalıştığını bu nedenle ancak boş zamanlarında atıcılık yaptığını, buna rağmen zaman içerisinde kendisini çok iyi geliştirdiğini vurgulayan Akgün, geçen yıl katıldığı Finlandiya'daki olimpiyat seçmelerinde "atış elbisesi" olmadığı için iyi atış yapamadığını ve olimpiyatlara seçilemediğini bildirdi.

Akgün, Finlandiya'da 600 dolara satın aldığı elbiseyle Türkiye'ye döndüğünü ve ardından Kemer'de geçen yıl yapılan "18 Mart Zafer Kupası Havalı Silahlar Şampiyonası"nda topladığı 597 puanla Türkiye rekoru kırdığını anımsattı.

Yaklaşık 15 gün önce Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda büyük erkeklerde 30 sporcu arasında birinciliği elde ettiğini anlatan Akgün, "İlk hedefim şubat ayında Danimarka'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olmak. Avrupa Şampiyonası'nda büyük erkekler kategorisinde Türkiye'ye ilk altın madalyayı getiren sporcu olacağım. Asıl hedefim ise dünya şampiyonu olmak. Bunu başaracağıma inanıyorum" dedi.

-"Böyle giderse atıcılığı bırakacağım"

Akgün, en büyük sıkıntısının işsizlik olduğunu da ifade ederek, "Düzenli bir işim ve gelirim olsa daha iyi konsantre olacağım. Geçim sıkıntısı çektiğim için sporu bırakma durumuna geldim. Ailemin katkılarıyla atılıcılığa devam ediyorum. Böyle giderse atıcılığı bırakacağım. İş bulmam konusunda yetkililerin desteğini bekliyorum" diye konuştu.

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Spor

Ömer Akgün Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title