Haberler

Türkiye Triatlon Şampiyonası Finalleri Tamamlandı

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finalleri sona erdi.

Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finalleri sona erdi.

Türkiye Şampiyonası'na da puan veren ve erkek-bayan 186 sporcunun yarıştığı 7. Kuşadası Triatlon Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Yarışmalarda elit erkeklerde Mert Onaran, Elit bayanlarda ise Ceren Orhanlı Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 7.Kuşadası Triatlon Şampiyonası'na ülke düzeyinde 17 kulüpten yaklaşık 186 sporcu katıldı. Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda verilen start ile başlayan Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri, yıldızlar, gençler, elit, 4 ayrı yaş grupları olmak üzere 8 ayrı kategoride gerçekleşti. Yarışmanın sabah ve öğlen olmak üzere startı Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verildi. Büyük çekişme içerisinde geçen yarışlar sonunda, yıldız bayanlarda Gelibolu'dan Sinem Özdil, yıldız erkeklerde Altay'dan Haşmet Can Aktan, genç bayanlarda Altay'dan Yağmur Aydoğan, genç erkeklerde Balıkesir GSK'dan Sabri Öğe, + 20 yaş grubun bayanlarda Enkaspor'dan Handan Kortak, erkeklerde Ankara Karagücü'nden Ali Öner, + 30 yaş grubu bayanlarda Marathonist Kulübü'nden Sezin Kutlu, erkeklerde Babaeskispor'dan Fırat Dizman, +40 yaş grubu bayanlarda Hillside Kulübü'nden Dilek Baytan, erkeklerde Balıkesir Karagücü'nden Özgür Eriş, +50 yaş grubu erkeklerde Göztepe'den Hasan İşbilen, elit bayanlarda Balıkesir Belediyespor'dan Ceren Orhanlı ve elit erkeklerde Altay'dan Mert Onaran birinci oldu. Büyük çekişme içerisinde geçen Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belli olan erkek-bayan Triatlon Milli Takımları, Ekim ayı içerisinde Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Yarışma sonunda İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Kuşadası Emniyet Müdür Vekili Aykut Bozkurt ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mert Onaran Kuşadası Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title