Haberler

Türkiye Görme Engelliler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Adıyaman'da düzenlenen Görme Engeliler Kısa Kulvar Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Adıyaman'da düzenlenen Görme Engeliler Kısa Kulvar Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri sona erdi.

Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kısa Kulvar Türkiye Yüzme Şampiyonasına; 15 ilden 30 kulüp ve 80 sporcu katıldı. Bay ve bayan sporcular serbest, kurbağa, kelebek ve sırt üstü kategorilerinde mücadele verdi. İki gün süren müsabakalar ve milli takım seçmelerinin ardından dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

AK Parti Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş'in de katıldığı madalya töreninde engelli sporcularla da sohbet etti.

Madalya töreninden sonra konuşan AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş, AK Parti iktidarıyla birlikte engellilerin önündeki engelleri tek tek değil beş beş, on on kaldırdıklarını söyledi.

Engellilerin spordan sanata hayatın her alanında olduğunu dile getiren Yetiş, hükümet olarak bunun alt yapı çalışmasını yaptıklarını vurgulayarak, "Türkiye eğer kalkınacaksa, bu sadece üretken kesimle değil toplumun bütün kesimleri, dezavantajlı kesimlerin katılımıyla kalkınabilecektir. Engellilerin sosyal hayata katılımlarını sadece onlar için önemsemiyoruz. Bu ülkenin gerçek manada kalkınması için de önemsiyoruz. Vartana bölgesinde Aktif Yaşam Merkezi Projesini tamamladık. 40 dönemlik bir arazi üzerine beslenmesi, barınmasının rehabilitasyonu, tedavisi, havuzu, sosyal alanları, entegre bölümlerinin bulunduğu projeyi tamamladık. Bu projemizin inşallah 2014 yılında inşaatına başlıyoruz. 2015 yılında da engelli kardeşlerimizin sportif çalışma yapacaklarını tahmin ediyorum" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise konuşmasında engelli sporcuları Adıyaman'da ağırlamaktan duyduklarını memnuniyetleri dile getirdi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Orhan Tanrıkulu ise, 2016 yılında yapılacak olan Paralimpik müsabakalarına rekor düzeyde sporcuyla katılmak istediklerini belirtti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Murtaza Yetiş Ak Parti Adıyaman Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title