Haberler

Türkiye, 2014 Fıba Dünya Kupası'nda

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erdenay: "Takım olarak 2006 yılında Japonya'da olduğu gibi şansımızı en iyi şekilde değerlendirip derece elde etmek istiyoruz" Basketbol Milli Takımları İdari Menajeri Akkaş: "Aday olan birçok ülke arasından sıyrılıp wild card almamız, başkanımız Turgay.

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay ve Basketbol Milli Takımları İdari Menajeri Barbaros Akkaş, "12 Dev Adam"ın 2014 FIBA Dünya Kupası'nda başarılı olacağına inandıklarını söyledi.

Erdenay, federasyonun internet sitesinde yer alan açıklamasında, "2006 yılından sonra ikinci kez 'wild card'ı aldık ve 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılma hakkını elde ettik. Tabii ki Türk basketbolu adına bu şansa sahip olduğumuz için çok sevinçliyiz. Takım olarak da 2006 yılında Japonya'da olduğu gibi şansımızı en iyi şekilde değerlendirip derece elde etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Barbaros Akkaş ise Türkiye'nin 2014 FIBA Dünya Kupası'na katılmasının gurur verici bir hadise olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aday olan birçok ülke arasından sıyrılıp 'wild card' almamız, başkanımız Turgay Demirel'in FIBA'da söz sahibi olması ve Türk basketbolunun da dünyada gelmiş olduğu yeri göstermektedir. 2002'de dünya 9'uncusu, 2006'da dünya 6'ncısı, ev sahibi olduğumuz 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda ise dünya ikinciliği başarılarını gerçekleştirdik. Yurt dışında oynanan Dünya Şampiyonalarında üçüncü kez katılacağımız 2014 FIBA Dünya Kupası'nda başarılı olacağımıza inanıyorum." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Barbaros Akkaş Harun Erdenay Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title