Haberler

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar." Bu Müsabakayı Bahane Ederek Türkiye Futbol...

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili, Trabzonspor'un bu müsabakayı bahane ederek Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) üzerine gittiği yönündeki değerlendirmelerin doğru olmadığını söyledi.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, Kardemir Karabükspor maçıyla ilgili, Trabzonspor'un bu müsabakayı bahane ederek Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) üzerine gittiği yönündeki değerlendirmelerin doğru olmadığını söyledi.

Nevzat Şakar, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Trabzonspor ile Kardemir Karabükspor arasındaki dostluk ve iyi ilişkilere sekte vurulamayacağını belirterek, Trabzonspor'un hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa ön yargılı bir husumet beslemediğini kaydetti.

Trabzonspor'un herhangi bir olay yada kuruma yönelik görüşlerini dile getirirken aracı kullanmayacağına dikkati çeken Şakar, şu görüşlere yer verdi:

"Bu müsabakayı bahane ederek Türkiye Futbol Federasyonu'nun üzerine gittiğimiz yönündeki değerlendirmeler, söylemlerimizin yanlış yorumlanmasıdır. Sadece uğradığımız haksızlıkları, yapılan yanlış uygulamaları kamuoyuyla paylaşır ve şeffaf bir biçimde görüşlerimizi bildiririz. Kardemir Karabükspor ile oynadığımız maçla ilgili süreç de tamamen bu yönde gerçekleşmiştir. Özellikle maçın saatine yönelik göstermiş olduğumuz eleştiri federasyon tarafından dikkate alınmamış, evsahibi kulüp yetkilileriyle oluşturmaya çalıştığımız diyalog süreci de sonuç vermemiştir.

Maçın farklı stadyumlarda oynanması yönündeki taleplerimize olumsuz karşılık verilmiştir. Kardemir Karabükspor'un değerli başkanının bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanabileceğini seslendirmesi ise son derece manidardır. Bu yaklaşım tarafımızdan TFF ile bundan sonraki maçların farklı stadyumlarda oynanmasına zemin hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştır."

Şakar, Kardemir Karabükspor'un bu maçtan gerekli dersi alarak bundan sonrası için çözüm yoluna gidecek olmasının Türk futbolu adına sevindirici olduğuna işaret ederek, "Gönül isterdi ki bu yaklaşım Trabzonspor maçından önce de gösterilse ve seyir zevki yüksek, sağlıklı bir müsabaka oynanmasına imkan sağlansaydı. Maç sonrası kamuoyunda oluşan tablo, maçtan önce federasyona yapmış olduğumuz başvuruların ne kadar haklı olduğunun da ispatı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un Anadolu'dan çıkarak ülke futboluna büyük hizmetler verdiğini söyleyen Şakar, "Trabzonspor'un hiçbir kulübü figüran görme özelliği ve niyeti olamaz. Böyle bir yaklaşım kendi gerçeğimizi inkar etmek anlamına gelir ki Trabzonspor'un hem vizyonunda hem de misyonunda böyle bir içerik yoktur. Özellikle TFF'nin bu maçla ilgili yaşanan süreci iyi değerlendirip, gelecek haftalarda aynı hataya düşmeyecek çözümleri üretmesi gerekmektedir" dedi.

Muhabir: Burak Altunöz / Tuncay Bekar

Yayıncı: Hüseyin Doğru - TRABZON

Kaynak: AA / Spor

Nevzat Şakar Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title