Haberler

Trabzon U20 Dünya Şampiyonası'na Hazır

Güncelleme:

FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak illerden biri olan Trabzon'da değerlendirme toplantısı yapıldı.

21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında FIFA U20 Dünya Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak illerden biri olan Trabzon'da değerlendirme toplantısı yapıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrakçoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, Trabzonspor Genel Saymanı Engin Hacısalihoğlu, bölge ve il müdürleri, resmi banka müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık burada yaptığı konuşmasında, U20 Futbol Şampiyonası'nın, FIFA'nın organize ettiği yetişkinler Dünya Şampiyonası'ndan sonra prestiji en yüksek olan organizasyon olduğunu söyledi.

Kızılcık, Trabzon olarak organizasyona hazır olduklarını belirterek, "Bu organizasyon Dünya Şampiyonası'nı alabilmemiz adına bir hazırlık organizasyonu olarak da görülmeli. Bu organizasyonu başarıyla yaparsak, Dünya Şampiyonası'nı da alabileceğimizi FIFA yönetimine göstermiş oluruz. Bu nedenle tüm maçlarda tribünleri tamamen doldurmamız gerekiyor. Trabzon olarak biz bu organizasyona hazırız tek eksiğimiz bilet satışlarının düşük olması. Turnuvanın başlangıç tarihine kadar futbol severlerin organizasyona büyük bir ilgi göstereceğini düşünüyorum" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, 2010-2011 sezonundan kalan bir haklarının bulunduğunu vurgulayarak, "Yenen bir hakkımız ve aslında tescil edilmemiş bir şampiyonluğumuz var. UEFA bu konuyu disiplin kurulunda görüşmeye başlıyor. Oradan mutlaka bir neticenin çıkacağı kanaatindeyim. Hepimiz tüm bir şehir olarak, futbolda temizliği, adaleti düşünen tüm Türkiye olarak bunu bekliyoruz. Oradan çıkacak sonuç Türkiye'de de görüşülecek" şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Trabzon'da oynanacak olan U20 karşılaşmalarında tribünlerin tamamen dolması gerekiyor. Trabzon halkı statları öyle doldurmalı ki, en iddialı maçlarımızda ayakta bile yer kalmamalı. U20 Şampiyonası'na bakan FIFA ve UEFA görmeli ki, hakikaten bu şehir futbolun sevdalısı, bu sevdayı haksızlığa uğratmamız lazım. Bu bakımdan 21 Haziran-13 Temmuz arası bizim için çok önemli. Hepimiz tek tek dolaşacağız, gerekirse cebimizden vereceğiz, boş ayakta yer kalmayacak şekilde o stadı dolduracağız. Bunu gören de, bu şehre haksızlık yapılmaz diyecek" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı ve Trabzonspor İdari Menajeri Metin Kazancıoğlu turnuva hakkında katılımcılara teknik bilgiler sundular. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Kızılcık Ertan Yavaş Trabzonspor Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title