Haberler

    Totti'nin Gözü O Rekorda

    Kariyeri boyunca sadece Roma forması giyen ve şimdiden adını kulüp tarihine altın harflerle kazıyan Francesco Totti'nin gözü 60 yıllık rekorda.

    Başarılarla dolu kariyerinde yeni bir sayfa açma arzusunda olan Francesco Totti, Serie A tarihinin gelmiş geçmiş en golcü futbolcusu olmayı hedefliyor.Alt yapısından yetiştiği Roma formasını ilk olarak 28 Mart 1993 tarihinde Brescia ile oynanan maçta giyen Totti, Serie A tarihinde en çok gol atan futbolcular sıralamasında 570 maçta attığı 237 golle 2. sırada yer alıyor.1938 Dünya Kupası şampiyonu İtalya Milli takımının yıldızlarından olan Silvio Piola 537 maçta kaydettiği 274 golle bu alanda lider durumda bulunuyor.Rekoru yakalaması için 37 gole daha ihtiyacı olan kaptan Totti, Corriere dello Sport'a yaptığı açıklamada, "Rekoru düşünmedim dersem yalan söylemiş olurum. Elbette bu en güzel rekoru istiyorum. Kolay olmayacağını biliyorum ancak kimse bu sayıya ulaşacağımı da kesinlikle tahmin etmiyordu. Piola'nın rekoruna ulaşabilirim" dedi.tecrübeli futbolcu, 2013 yazında kulüple olan sözleşmesini 2016 yazına kadar uzatmıştı.720 resmi maçta kaydettiği 294 golle Roma kulübü tarihindeki gelmiş geçmiş en skorer isim olan Totti, İtalya Serie A tarihinde ligde aynı takım forması altında en çok gol atan futbolcu unvanını da elinde bulunduyor.Roma'daki 23. sezonunu geçiren kaptan Totti, 2006-2007 sezonunda 'Altın Ayakkabı' ödülünü kazanırken, Serie A'da 2000 ve 2003'te yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Francesco Totti Roma Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title