Haberler

TFF Başkanı Büyükekşi: Hakemlerimizin hedefi EURO 2024 olmalı

Güncelleme:

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk hakemlerinin hedefinin EURO 2024'e gitmek olması gerektiğini belirtti. Büyükekşi, hakemlerin gelişimini ve başarılarını vurgulayarak, 1974'ten bu yana sadece iki Türk hakemin Dünya Kupası'nda görev aldığını hatırlattı. Büyükekşi, Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla hakemimizin görev yapması gerektiğini belirtti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem formaları için imzalanan sponsorluk anlaşmasında açıklamalarda bulundu. Türk hakemlerine seslenen Ekşi, hakemlere hedeflerinin EURO 2024'e gitmek olarak belirlemeleri gerektiğini söyledi.

"AVRUPA ŞAMPİYONASINI DÜZENLEME FIRSATINI YAKALADIK"

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantilemesi hakkında konuşan Büyükekşi, "Uzun zamandan beri hayalini kurduğumuz Avrupa Futbol Şampiyonası düzenleme fırsatını sonunda yakaladık. A Milli Takımımız, Hırvatistan ve Letonya maçlarıyla Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024'te gitmeye hak kazandı. Bunların hepsi göğsümüzü kabartan ve futbolumuzun markası için önemli adımlar" dedi.

"HAKEMLERİN HEDEFİ EURO 2024'E GİTMEK OLMALI"

Türk hakemlerine seslenen Büyükekşi, "Hakemlerimizin gelişimi, hem ligimizde hem de uluslararası arenada başarılı olması bizim için son derece önemli. 1974 yılında Doğan Babacan, Dünya Kupası'nda ilk defa düdük çaldı. Cüneyt Çakır 2014 yılındagörev yapan ikinci hakem oldu. 40 yılda 1, bir hakemi Dünya Kupası'na gönderdik. Bunun için hakemlerimizin performansı bizim için çok önemli. Şu anda hakemlerimiz Uluslararası arenada çok iyi işler yapıyorlar. Her zaman hakemlerimize söylüyorum. İlk hedefiniz EURO 2024'de gitmeniz. Şampiyonlar Ligi'nde şu anda 1 hakemimiz görev yapıyor. Bu sayıyı artırmalıyız. Bizim ana hedefimiz orası olmalı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mehmet Büyükekşi Dünya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title