Haberler

Spor Yatırımları Avrupa Şampiyonluğuyla Taçlandı

Son 5 yılda 154 spor tesisini Bursa’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarının meyvesini toplamaya başladı, Büyükşehir Belediyesporlu güreşçi Barış Kaya, 55 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu.

Son 5 yılda 154 spor tesisini Bursa'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yatırımlarının meyvesini toplamaya başladı, Büyükşehir Belediyesporlu güreşçi Barış Kaya, 55 kiloda Avrupa Şampiyonu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve Türkiye'ye büyük bir gurur yaşatan genç sporcuyu beş büyük altında ödüllendirdi.

Polonya'nın Katoviçe şehrinde yapılan Gençler Avrupa Şampiyonası'nda milli takım formasıyla mücadele eden ve 55 kiloda finalde karşılaştığı Rus rakibi Tamir Garmaev'i 13-3'lük skorla ve teknik üstünlükle mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olan Büyükşehir Belediyesporlu güreşçi Barış Kaya, Bursa'nın gururu oldu. İki yıl önce yıldızlar kategorisinde de Bursa'ya Avrupa Şampiyonluğu getiren ve istikrarlı çıkışı ile Bursa'ya yine aynı gururu yaşatan Barış Kaya'ya ilk kutlama Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'den geldi. Acemler Tenis Kafe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Altepe, Türkiye ve Bursa'ya büyük bir gurur yaşayan Barış Kaya ile kulüp yöneticileri, güreş hocaları ve sporcuları kutladı.

Bursa, Ankara, İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyespor takımlarının sporcularından oluşan Milli Takımın aynı zamanda şampiyonada takım halinde birinci olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu başarının en önemli kahramanının ise kendi sporcuları Barış Kaya olduğunu vurguladı. Son yıllarda ferdi sporlara verdikleri destekler ve tesisleşme ile birlikte başarıların da gelmeye başladığını hatırlatan Başkan Altepe, "'Spor kenti' lafla değil, uygulamalarla olur. Biz bunu en iyi şekilde gösterdik ve geçtiğimiz dönem 154 spor tesisini Bursa'ya kazandırdık. Bunun yanında branşlara özel tesislerle başarı çıtasını yükseltmeyi hedefledik. İki yıl önce yıldızlarda Avrupa şampiyonu olan sporcumuz Barış Kaya, istikrarlı çalışmasıyla bugün gençlerde de aynı başarıyı gösterdi. Hem kentimizin hem ülkemizin gururu oldu. İnşallah bundan sonra hem dünya şampiyonalarına hem de olimpiyatlara Bursa'dan daha fazla sporcu göndereceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreş Antrenörü Ahmet Gülhan da bir ay sonra Hırvatistan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Barış Kaya'nın şampiyonluk için en büyük adaylardan biri olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak ata sporu güreşte minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler olmak üzere her kategoride olduklarını belirterek, başarı grafiğini daha da yükseltmeyi hedeflerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Bursa'nın gururu olan Barış Kaya'yı beş büyük altın ile ödüllendirirken, genç sporcunun babası Rasim Kaya'yı da tebrik etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Recep Altepe Barış Kaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title