Haberler

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı mor valizle verdim

Güncelleme:

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen, 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında sanık Seçil Erzan, Fatih Terim'le ilgili dikkat çeken ifadelere imza attı. Erzan, "Fatih Terim bana 300 bin dolar teslim etti. Elden verdi, 'Sen bunu değerlendir' dedi. 1 milyon dolar getirdi sonra. 1 milyon 300 bin dolar verdi yani. O dönemde hocanın hesabına yatırılan tüm parayı ben verdim. 'Mor valiz Umut'a verildi' diye yazmışım zaten. O da şoförü" dedi.

"Yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasında sanıklar arasında yer alan Seçil Erzan, bugün 4. kez hakim karşısına çıktı. Erzan, ünlü teknik direktör Fatih Terim ile para ilişkisine dair açıklamada bulundu.

Gizli fon dolandırıcılığı davası bugün İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Futbolcular ve iş insanlarını yaklaşık 26 milyon dolar dolandırmakla suçlanan eski bankacı Seçil Erzan hakim karşısına çıktı. Erzan'a milyonlarca dolar kaptıran Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera müşteki sıfatıyla dinlenirken Selçuk İnan'ın duruşmaya katılmadığı öğrenildi.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

"HOCANIN HESABINA YATIRILAN TÜM PARAYI VERDİM"

Duruşmada Seçil Erzan, Fatih Terim ile ilgili soruya açıklık getirerek, "Fatih Terim'le ilgili çok şey söyleniyor. Açıklayayım. Özel bankacılıkta zarar etmişti. Bankayı değiştirmek istiyordu. 300 bin dolar teslim etti. Elden verdi, 'Sen bunu değerlendir' dedi. 1 milyon dolar getirdi sonra. 1 milyon 300 bin dolar verdi yani. 2022 Ocak ayından itibaren 2023 Nisan'a kadar yatırılan tüm tutarlar çıktığında her şey çıkar. O dönemde hocanın hesabına yatırılan tüm parayı ben verdim. 'Mor valiz Umut'a verildi' diye yazmışım zaten. O da şoförü." ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

"HEM HOCA KAZANACAKTI, HEM DE HERKES"

Erzan, açıklamasında "Hoca, ekside olduğunu biliyordu. 'Para getirmeniz gerekiyor' dedim. Tüm gayrimenkulleri satıp açığını kapatıp verecekti. Ben de bu parayla SPK onaylı gerçek bir fon kuracaktım. Hem hoca kazanacaktı, hem herkes. Onun peşinde koşuyordum, Bodrum'daki evin satılması için. Hocayla bunu yüz yüze konuştuk. 1 milyon doları da eksiği olduğu için verdi zaten." dedi.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

"HOCAYA BİR FON KURULACAKTI ZATEN"

"Fatih Terim fonu" ismine ilişkin de konuşan Erzan, "Fatih Terim fonu kendilerinden çıktı. Ben demedim. 2023 Şubat'a kadar demedim. Hocaya bir fon kurulacaktı zaten. Muslera, Fatih Terim'i arayıp teyit etti zaten gözümün önünde." ifadelerini kullandı.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

200 SAYFALIK RAPOR DAVA DOSYASINDA

3'üncü duruşmanın ardından Erzan'a ait cep telefonlarında yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin 200 sayfalık rapor da dava dosyasına dahil edildi. Erzan'la banka yetkilileri arasındaki yazışmaların da yer aldığı raporda Fatih Terim ve Arda Turan'ın kredileri hakkında konuşmaları dikkat çekmişti.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

ERZAN HAKKINDA 252 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

Seçil Erzan'dan mahkemede Fatih Terim açıklaması: Hocanın hesabına yatırılan tüm parayı verdim

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor. İddianamede, müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği, ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Seçil Erzan Fatih Terim Suç Hukuk Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Eclipse Moon34:

Seçil Erzan sizce suçlumu ? Beğenenler suçsuz beğenmeyenler suçlu demiş olsun gerçekten çok merak ediyorum ne düşünüyorsunuz yani teknik olarak düşünceniz nedir

270
48
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

Dün öğleden sonra yaptım yorumu neredeyse 16 saat oldu ve tam tahmin ettiğim gibi erzan asıl mağdur sizlerin çoğunluğu böyle düşünüyor suçu var evet ama daha fazla için sisteme giren tam suçlu bencede

yanıt17
yanıt4
Benim Kkk:

Adam oldurene terorcolaui yapanabu ceza,uij soz konusu zenginin mali olunca nasilda cezalar katlaniyor icinde bulundugumuz duzen zenginin mali icin kurulmustur fakirin fukaranin caninin hic kiymeti yok

89
1
yanıtYanıtla
Alper Cesmeci:

fatih hoca sonunda ne kadar götürdü veden aciklanmiyor ve neden kacmasina izin verildi

60
2
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

zenginin malı züğürdün çenesini yorar

51
5
yanıtYanıtla
Erkan Arslan:

Zenginin MALIDA SADE VATANDAS

yanıt7
yanıt1
israfil çengel:

Seçil iş güzarlığından kendini yaktı.Atatürk demişki sporcunun ahlaksını severim. Kardeşim bu kadar parayı ne yapacaksınız hala para diyorsunuz para artık bunlara yön vermeye başlamış ahalaaklarını kişiliklerini onurlarını vatan severlikleri dahil her şeyini almış çöp yapmış.utanın halk 17 bin lirayla onurlarınla yaşıyor.Siz katakulle peşindesiniz.

18
1
yanıtYanıtla
Alperen:

Neresinde olacak tam merkezinde eğer bu memlekette adalet gerçekten olsaydı bu işin içerisinde kim varsa hepsi içerde olurdu ama bizim ülkemizde ne yazıkki adalet güçlüden yana.

14
1
yanıtYanıtla
Tayfun İZGİ:

Valizle getirilen para kayıt dışıdır .....

13
1
yanıtYanıtla
Büşra :

Bu adamın dokunulmazlığı mı var.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title