Haberler

Samsunspor - Tki Tavşanlı Linyitspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig’in 20. haftasında Samsun’da oynanan Samsunspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını ev sahibi takım 1-0 kazandı.

PTT 1. Lig'in 20. haftasında Samsun'da oynanan Samsunspor-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını ev sahibi takım 1-0 kazandı. Maçın ardından her iki teknik adam ve oyuncular maçı değerlendirdi.

Maçı değerlendiren Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Bugün duygusal bir gün. Duygusal bir günde konuşmak zor değil. Tribünü gördüğümüz zaman duygusallığımız bir kat daha arttı ve ben de duygulandım. Bunu görünce kazanmak gerekiyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye maçından sonra bu maç biraz zor olacaktı ve de zor kazandık. Rakip 10 kişi kalmasından sonra direndi. Böyle bir günde konuşmanın kolay olmadığını, oyuncularımı kutluyorum. İnşallah devamı gelir. Biz kazanmaya devam edelim. Hedefimizi kazandığımızda yakalayabiliyoruz. Bugün 3 puan aldığımız için mutluyuz" dedi.

Maç öncesi taraftarların oluşturduğu koreografi nedeniyle duygulandıklarını belirten Samsunsporlu oyuncu Musa Aydın, "Maça başlamadan önce 25. yılın acı günü var. Maçtan önceki koreografi ve o dönemki maç kadrosunun okunması bizi duygulandırdı. Her şeyden önce bugün 3 puanla ayrılmak çok önemliydi. Bu 3 puanı şehitlerimize, Emin Kar başkana ve taraftarımıza hediye ediyoruz. Amacımız 3 puandı. Sadece 3 puan aldık, çok mutluyuz" diye konuştu.

Bu maçın anlamının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Samsunsporlu oyuncu Taha Yalçıner, "Bugün bir kat daha arttı. Bu galibiyet başkanımız Emin Kar'a armağan olsun. Kızımın gelişi bana ekstra bir motivasyon oldu. Geçen haftadan başlayan performans bugüne de yansıdı. Kızım bana uğurlu geldi" şeklinde konuştu.

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR CEPHESİ

Kırmızı kart oyun planlarını bozduğunu ifade eden TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Besim Koçal, "Rakibi ikinci bölgede durdurmaktı hedefimiz. Özgürcan'la pozisyonumuzu değerlendiremedik. Golü yedikten sonra oyun planımız değişse de oyundan kopmadık. Gol yollarında sıkıntımız var. Samsunspor'u tebrik ediyorum. Önümüzdeki maçlara bakacağız. Arkadaşlarımızın mücadelesi bize umut verdi. Yapacağımız takviyelerle ligde kalmaya çalışacağız" dedi.

Maça her iki takımın da kontrollü başladığını belirten TKİ Tavşanlı Linyitsporlu oyuncu Egecan Çevir, "Kırmızı kart ile takımın dengesi bozuldu. 10 kişi olmamıza rağmen mücadele ettik. Önümüzdeki maçlarda iyi sonuçlar alıp, ligde kalmayı başaracağız" şeklinde konuştu.

Kırmızı kartların düzenlerini bozduğunu ifade eden TKİ Tavşanlı Linyitspor oyuncu Hasan Erbey, "Kırmızı kart bizim oyun düzenimizi bozdu. Hücum organizasyonlarımız bozuldu. Hücumda etkili olamadık. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Güzel keyifli bir maç oldu. Buca maçını kesinlikle kazanmalıyız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Tki Tavşanlı Linyitspor Hüseyin Kalpar Samsunspor İstanbul Spor Haberler

title